donderdag 27 maart 2014

Ondertussen op de Schijf

Vorige week zaterdag traden de beide ‘Schijf’-ploegen aan tegen RS Corsica uit Beerzel.De twee teams waren erop gebrand om de uitschuiver van vorige week op Valvecke (6-3 verlies) weer recht te trekken.

“Al snel werd duidelijk dat Corsica enkele maten te klein was om onze B-ploeg te bedreigen”, aldus Hans van Laer. “Met een 4-0 voorsprong gaan we rusten en uiteindelijk zal de match eindigen op een 7-0 overwinning.” Door deze zege staat het B-team van de Schijf nu op een zevende plaats, op slechts drie punten van de nummer vier in de stand. “Hopelijk kunnen we de top 5 nog binnendringen tegen het einde van het seizoen.”
Ook de A-ploeg ondervond weinig tegenstand van Corsica. “We haalden met een monsterscore van 9-1 de overwinning binnen. Hierdoor zijn we nu zeker van de vierde plek in de eindstand”, weet van Laer. “Met wat meeval kunnen we nog derde eindigen, al zal de kloof met Heidester (2 punten) niet makkelijk te dichten zijn.” Door de monsterzege van vorige zaterdag is FC Diamantschijf tot nog toe het enige team uit de reeks dat al 100 goals scoorde dit seizoen.
En dan is er ook nog nieuws van dorpsgenoot en leider FC Fiat. Zij wonnen de topper tegen Heidester met 1-0 en zijn nu toch wel goed op weg om profploeg GL Itegem een flinke loer te draaien. Nog drie matchen winnen en Fiat is kampioen. En de laatste wedstrijd van het seizoen is het toch wel Fiat vs. Diamantschijf zeker! (Bron: HVL op Facebookgroep FC Diamantschijf spelers en supporters)

LVL - Ereklasse
FC Heist Goor - FC Lindau 5-0 (ff)
FC Diamantschijf - RS Corsica 9-1
SK De Rotonde - FC Valvecke 0-0
GL Itegem - SK Diamant 4-0
FC Fiat - FC Heidester 1-0

LVL - 2de Afdeling A
FC Fortuna - VK Heultje B 1-4
VK Bergen - FC 't Hutteke 4-1

Geen opmerkingen: