zondag 27 april 2014

Drama op de Fiat

FC Fiat was kampioen. Tot die dramatische 88e minuut, toen een verloren voorzet van Tom Horemans in doel dwarrelde en de Schijf gelijk maakte ...

De thuisploeg probeerde de bakens nog te verzetten maar keeper Boeckx stond pal. De wedstrijd tussen FC Fiat en FC Diamantschijf van zaterdag 26 april 2014 zal in Huirtuit ongetwijfeld de annalen ingaan als de match van de schande. De Goelen — de aartsvijand uit Itegem, die zelf met 0-10 ging winnen op het veld van De Keyzer United — pakt zo in extremis toch nog de titel in de ereklasse van de Liefhebbers Voetbal Liga.
Voorzitter Frederik Van Limbergen van de Fiat werd zondagmorgen wakker met een dubbele kater. “Wat overblijft na gisteren: veel vragen, ongebruikte T-shirts, volle flessen champagne en een beker met grote oren. Maar het allerbelangrijkste: een gedrevenheid die ze in de Koestraat nog nooit eerder gezien hebben en een onbeschrijflijk gevoel van kameraadschap waarvan ne grote mens zowaar nog tranen in de ogen krijgt ...”
Maar ook bij de Schijf zijn ze er het hart van in. “Vraag me af of er iemand na gisteravond een prettig gevoel heeft??? Ik alvast niet!”, aldus Hans Van Laer.
Eén en ander doet denken aan het WK voetbal van 1982 en het bedrog van Gijón, ook wel het voetbalporno van Gijón genoemd. West-Duitsland en Oostenrijk gooiden het in Groep B op een akkoordje, omdat ze wisten dat een Duitse overwinning met één of twee doelpunten voor beide landen voldoende zou zijn voor kwalificatie naar de volgende ronde. Elk ander resultaat zou gunstig zijn geweest voor groepsrevelatie Algerije en dus ten koste gaan van of West-Duitsland of Oostenrijk.
West-Duitsland kwam in de wedstrijd al snel met 1-0 voor door een doelpunt van Horst Hrubesch. Wat na de Duitse goal volgde was het langdurig en schaamteloos rondspelen van de bal rond de middencirkel, tot grote woede van de Spaanse en Algerijnse fans. Had de Schijf het ook zo moeten spelen? Hoe dan ook: deze wedstrijd heeft diepe wonden geslagen ...

Geen opmerkingen: