donderdag 3 april 2014

‘t Kapelleke wordt volwaardig sportcentrum

Als alles meezit, wordt er nog deze zomer gestart met de aanleg van de nieuwe voetbalvelden voor KFC Herenthout. De nieuwe terreinen komen vlak naast het huidige sportcentrum aan de Bergense Steenweg. ’t Kapelleke zelf wordt uitgebouwd tot een volwaardig sportcentrum.

Met de steun van het gemeentebestuur zal KFC Herenthout een complex uit de grond stampen met kantine en kleedkamers, drie grote voetbalterreinen en twee kleine. Drie van die grote terreinen zijn voor KFC, het derde terrein is er voor de lokale (café)ploegen. Op de plaats van het tennisterrein komt een beachvolleybalveld, het skateterrein wordt gemoderniseerd en er komt een boogschietstand. Het gemeentebestuur zoekt bovendien uit of er een Finse piste kan aangelegd worden. Tot slot zal een extra parking plaats bieden aan 150 wagens.
Een buitenkans dus voor de nieuwe concessionaris van de cafetaria van de sporthal. Of een vergiftigd geschenk — wie zal het zeggen? Feit is dat de huidige concessionaris er op 1 juli mee stopt en dat de gemeente dus een nieuwe uitbater voor ’t Kapelleke zoekt. Het Oud Kapelleke blijft trouwens in de concessie behouden. Even was er sprake om de kleine kantine uit de concessie te lichten maar dat plan heeft het uiteindelijk niet gehaald. Geïnteresseerde kandidaten vinden meer informatie via het gemeentehuis of online.
De opening van de biedingen gaat door in openbare zitting in het gemeentehuis van Herenthout op maandag 14 april om 10.00 uur. De biedingen moeten uiterlijk op voormelde dag en uur toekomen en ingediend worden overeenkomstig artikel II.5 van de concessievoorwaarden.

Geen opmerkingen: