zaterdag 6 september 2014

Opendeurdag VOC lokt honderden dierenliefhebbers

Voorzitter Eddy Vercammen van VOC Neteland droomt van een ruimere functie voor het opvangcentrum. Hij verklapte een en ander naar aanleiding van de opendeurdag, die vorige zondag - ondanks de regen - honderden dierenliefhebbers naar de nieuwe locatie in de Langstraat deed afzakken.

Volgens Vercammen zou het VOC een perfecte toegangspoort naar de Netevallei en het kasteel van Herlaer kunnen worden. “Natuur- en dierenliefhebbers kunnen er dan het VOC bezoeken, iets drinken en een wandeling maken”, zegt hij deze week in De Streekkrant. “Het zou passen in een provinciale visie. Wij leveren ook onze bijdrage aan natuurbehoud. Samen met Natuurpunt, dat het aangrenzende natuurgebied Maasloop in eigendom heeft, kunnen we iets moois uitbouwen.”
Het VOC verhuisde onlangs van de woning van oprichtster Mieke De Wit naar de voormalige voetbalkantine van FC Diamantschijf in de Langstraat. “De dieren hebben het nu beter”, weet De Wit. “De verzorgingsruimte is dubbel zo groot en we hebben er een stille ruimte bij voor dieren die stressgevoelig zijn.” Tijdens de opendeurdag was er vooral veel interesse voor de vrijlating van de gerevalideerde vogels, waaronder een buizerd, een sperwer en een torenvalk.Meer foto’s vind je op de Facebookpagina van het VOC ...

Geen opmerkingen: