vrijdag 5 september 2014

“Volgens Eandis worden we bij een strenge winter 9 op 10 afgeschakeld.”

De gemeenten en elektriciteitscabines die deze winter afgeschakeld zullen worden bij mogelijke stroomtekorten zijn in kaart gebracht. Op woensdag 10 september om 19 uur roept Gouverneur Cathy Berx alle burgemeesters van de provincie Antwerpen bij elkaar om te bespreken welke maatregelen er moeten worden genomen bij een eventuele stroomuitval deze winter. Plaats van het gebeuren: Campus Vesta in Ranst.

Burgemeester Roger Gabriëls (GBL): “We krijgen er meer tekst en uitleg i.v.m. met de afschakelingsprocedure. Wat we wel al weten, is dat Herenthout 79 distributiecabines heeft en dat er één zich buiten het afschakelplan bevindt.” Waar deze cabine zich bevindt, is echter niet bekend.
Afgelopen woensdag werd bevestigd dat de afschakeling in zones gebeurt en dat onze gemeente in de derde schijf van het afschakelplan zit. “Het is niet zo dat de 78 cabines tegelijk afgeschakeld worden in Herenthout. Bovendien duurt de uitschakeling maximum drie uur per cabine”, zegt Gabriëls. “Volgens medewerkers van Elia hebben we weinig te vrezen, volgens medewerkers van Eandis worden we bij een strenge winter 9 op 10 afgeschakeld. Hopelijk hebben we woensdagavond meer zekerheid en krijgen we de te volgen procedures.”


Minister Wathelet stelde afgelopen woensdag het afschakelplan voor. (Foto: Belga)

Geen opmerkingen: