vrijdag 17 oktober 2014

Geslaagde opruimactie van zwerfvuil

Afval hoort in de vuilnisbak, dat weet iedereen. Toch belandt er jammer genoeg heel wat vuilnis op straat. En dat ontsiert onze gemeente. Daarom gingen op zaterdag 11 oktober 53 vrijwilligers aan de slag om Herenthout opnieuw zwerfvuilvrij te maken.

Niet enkel onze zwerfvuilpeters en –meters staken de handen uit de mouwen, ook verschillende verenigingen en organisaties deden mee. “Het was heel fijn om te zien dat er heel wat interesse was vanuit de jeugd. Bijna de helft van onze helpers waren kinderen en jongeren en dat geeft ons hoop voor de toekomst!”, weet communicatieambtenaar Martine Lauwen. “Bovendien konden we opnieuw vier mensen warm maken om zwerfvuilpeter of –meter te worden en op regelmatige basis hun omgeving op te ruimen.”
Niet enkel het aantal deelnemers, ook het ingezamelde vuil was - spijtig genoeg - een succes: maar liefst 680 kilogram zwerfvuil zamelden de vrijwilligers in. Daarbovenop werden een grote vrachtwagen en twee aanhangwagens sluikstorten uit de Bergense bossen gehaald, gaande van een volledig bed en matras tot een barbecue. “We moesten jammer genoeg vaststellen dat niet iedereen blij was met het harde werk van onze vrijwilligers. Er verdween een zwerfvuilzak die net was ingezameld. Deze werd een uurtje later omgegooid in de volgende straat teruggevonden. Het is onbegrijpelijk dat niet iedereen te vinden is voor dit initiatief. Mochten we met zijn allen ons afval gewoon in de vuilnisbak gooien, dan zouden deze acties overbodig zijn.”
Alle vrijwilligers werden ’s middags voor hun harde werk beloond met pistolets en koffiekoeken.

Geen opmerkingen: