woensdag 29 oktober 2014

Stijn Van Leemputte (KFC) out voor rest van seizoen

Kapitein Stijn Van Leemputte zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen wegens een ernstige blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Kasterlee. Gisteren op training meldde hij persoonlijk het slechte nieuws. Het verdict is een gescheurde meniscus en een kneuzing aan de mediale band van de knie.

UITSLAGEN EN WEDSTRIJDVERSLAGEN 2E PROVINCIALE B
KFC Herenthout - KFC Poppel (5/10/2014): 2-2
Na een kwartiertje aftasten krijgt Herenthout de eerste kans via vrijschop. Niels Le Blon kopt deze binnen, maar de goal wordt afgekeurd wegens betwistbare duwfout. Even later zet Gunther Bluys zijn ploegmakker Roofthooft alleen voor de bezoekende doelman, maar deze komt gepast uit en duwt in corner. Herenthout krijgt stilaan meer balbezit, maar het is Poppel dat een volgende grote kans krijgt via De Bont die met zijn knie de bal over doel duwt, na corner. In de 38ste minuut stuurt Stef Van Dael Stijn Luyten diep in de linkerhoek, deze zet voor en de goed gevolgde Van Dael duwt de bal in één tijd maar net over doel. Vijf minuten later is het wel raak voor Herenthout, wanneer Dimitri Roofthooft een vrijschop enig mooi in de linkerwinkelhaak borstelt (42’: 1-0).
De tweede helft schakelt Herenthout een versnelling hoger. Van Leemputte zwiept een bal voor, maar Dimitri Roofthooft kopt op de doelman. Vijf minuten later een snelle uitbraak van Herenthout met Stef Van Dael die finaal een strak schot op doel lost. Doelman Van Rooy gaat goed plat. Ook Stef Bruyninckx krijgt een mooie doelkans maar mikt eveneens op de doelman. Herenthout blijft nu dreigen vooral via Van Dael die een lobbal over de keeper en helaas ook over doel dropt. Op het uur is Poppel nog eens aan de beurt met een vrijschop op de vuisten van doelman Oorts. 63ste minuut en Stijn Luyten stuurt Roofthooft diep die zijn schot te zwak besluit. Twee minuten later snijdt Van Dael door de defensie van Poppel, maar hij moet te ver uitwijken. Ook Stijn Van Leemputte en de ingevallen Sven Stesses bestoken de doelman van Poppel, maar die geeft geen krimp. Het tweede doelpunt van de wedstrijd valt in de 86ste minuut, maar wel voor Poppel ondanks de vele kansen voor Herenthout. Aanvaller Nick Weerman van Poppel zet voor en de aanstormende Koen De Bont duwt de bal binnen aan de 2de paal (86’: 1-1). Herenthout trekt na deze gelijkmaker nog driest ten aanval en dit resulteert in een mooie kans voor Stesses, kopbal prima naar de grond gekopt, maar de uitstekend keepende doelman Van Rooy duwt in corner. Het venijn zit ’m in de staart luidt het spreekwoord en in de 90ste minuut scoort Roofthooft opnieuw via een vrijschop, dit keer vanop de flank (90’: 2-1). En nog is het niet gedaan want in de blessuretijd pakt Poppel toch nog een puntje mee via een kopbal van Verschueren (90’+2’: 2-2).

KSK Kasterlee - KFC Herenthout (11/10/2014): 5-3
Na enkele minuten aftasten, stuurt Yannick Janssens zijn aanvalsmaat Stef Van Dael diep, zijn schot belandt op de uitkomende doelman. Twee minuten later is het aan Stef Bruyninckx die op rechts kan doorzetten, maar de doelman duwt zijn schot in corner. Kasterlee staat wat onder druk en Herenthout creëert volop kansen via Van Leemputte, strak schot na een mooie combinatieaanval, en via Dimitri Roofthooft die keihard uithaalt, pal op doelman Kolar van Kasterlee. Herenthout brengt het betere combinatievoetbal, maar de afwerking laat te wensen over. Kasterlee kon het eerste halfuur enkel tegenprikken via een zeldzame counter. Tot in de 36ste minuut wanneer Kostecka een verre uittrap van doelman Kolar aanneemt, zich vrijdraait en kurkdroog de bal voorbij Herenthoutdoelman Oorts schiet (36’: 1-0). Stef Van Dael krijgt even later de kans om de bordjes in evenwicht te hangen, maar hij besluit met links op de doelman. Toch gaan we met een gelijke stand de rust in wanneer Dimitri Roofthooft een zeer fraai opgezette aanval afrondt met een lobbal over de keeper (43’: 1-1).
De tweede helft begint flitsend wanneer Tim Sterckx in de aanvangsminuut de 2-1 tegen de netten duwt (46’: 2-1). Even later is het de beurt aan Herenthout, wanneer Stef Van Dael Stijn Luyten diep stuurt. Die bedient op zijn beurt Stef Bruyninckx en Stef trapt het leder feilloos naast de doelman (48’: 2-2). Stef Van Dael en Stijn Luyten krijgen dan voor het uur elk nog een mooie schietkans, maar telkens net naast. Het laatste halfuur duwt Kasterlee het gaspedaal in en doelman Oorts moet redding brengen op een schot van Gaukema. Even later moet hij zich toch gewonnen geven wanneer een sterke Kostecka een afvallende bal mooi met links in de kruising trapt (68’: 3-2). En Kasterlee blijft druk zetten, een tegenaanval wordt snel uitgespeeld en Kostecka lukt zijn derde van de avond (83’: 4-2). Maar Herenthout geeft zich niet gewonnen want amper een dikke minuut later lukt Roofthooft de aansluitingstreffer (84’: 4-3). Herenthout probeert dan de gelijkmaker nog te scoren in een slotoffensief. Yannick Janssens komt er het dichtste bij met een deviatie, maar de Kasteldoelman is zeer attent en redt prima. In de slotminuut klaart Kasterlee-aanvaller Kristof Adriaensen de klus door de 5-3 binnen te duwen (90’: 5-3).

KFC Herenthout – Vlimmeren Sport (19/10/2014): 1-1
Na 5 minuten een eerste poging voor Herenthout waarbij Sven Stesses blijft aandringen, de bal verovert en een schot op doel lost. Een half metertje over. In de 12de minuut forceert Herenthout een snelle uitbraak via Luyten, die op rechts diep wordt gestuurd. Stijn legt de bal prima achteruit, maar de inkomende Yannick Janssens verslikt zich in zijn schot. Op het kwartier lost Stef Van Dael in twee tijden een schot op doel, net onder de lat, maar de bezoekende doelman redt prima en duwt in corner. Op de tegenaanval krijgt Vlimmeren zijn eerste kans via een aanval over links. De voorzet belandt bij Roderik Maas aan de 2de paal die helemaal alleen staat en de bal dan ook voorbij Oorts en tegen de touwen jaagt (16’: 0-1). Het antwoord van Herenhout laat niet lang op zich wachten want Dimitri Roofthooft glipt een minuutje later door de buitenspelval en stevent alleen op doelman De Brouwer af. Zijn lobbal gaat over de doelman en over het doel. Twee minuten later opnieuw Herenthout met Jasper Janssens die de backlijn induikt en daar gehaakt wordt, penalty! Joren Willems zet deze feilloos om (19’: 1-1). Rond het halfuur haalt Meeusen Jeroen de doorgebroken Stijn Luyten onderuit en krijgt hiervoor een rechtstreekse rode kaart. Luyten was alleen op weg naar doel en had een scoringskans. Even later trapt Hans Bartolomeeusen een zwak afstandsschot in de handen van doelman Oorts.
De tweede helft begint opnieuw met een domper voor Vlimmeren want Hans Bartholomeeusen wordt uitgesloten wegens een trap langs achter. In het tumult dat hierop volgt, wordt een misnoegde Vlimmerentrainer Mertens naar de tribune verwezen. Herenthout nu met een duidelijk numeriek overwicht (11 tegen 9). Vlimmeren kiest ervoor om met z’n allen voor het eigen doel te kamperen en op de counter te loeren. T1 Nico Janssens van Herenthout moet dan een gekwetste Luyten vervangen door Heylen. Herenthout probeert de Vlimmerse muur te slopen, maar het lukt hen echter niet, er wordt zelfs geen enkele degelijke kans in elkaar gestoken. Integendeel, het is Vlimmeren dat via een vlijmscherpe counter via de ingevallen Bax nog voor het meeste gevaar zorgt een kwartier voor tijd. Zijn voorzet wordt echter net naast getrapt door de opkomende Van Vlerken. Even later incasseert Herenthout nog een betwistbare rode kaart voor Jonas Peeters. Herenthout vindt echter geen oplossing en het gelijkspel blijft dan ook op het scorebord staan.

KFC Herenthout - AC Olen (26/10/2014): 0-2
KFC Herenthout mist voor deze wedstrijd de geblesseerden Van Leemputte (knie) en Bruyninckx (voet). Wel zit aanwinst Steven Goeleven, overgekomen van Grasheide, voor het eerst bij de kern van 15 (na blessureleed) en we vermelden ook Stef Heylen die als invaller aangeduid werd na zijn straffe stunt 1 dag eerder, waar hij de vijf (!) doelpunten, in de met 5-1 gewonnen reservenwedstrijd tegen Vorselaar, voor zijn rekening had genomen.
Het 1ste schot op doel komt er via Glen Van Genechten van AC Olen, nipt naast. Het antwoord van KFC Herenthout laat niet lang op zich wachten, want een minuutje later krijgt Sven Stesses een mooie scoringskans na een fraaie combinatie met Stef Van Dael, maar zijn schot is te zwak. Het tweede kwartier van de wedstrijd ontwikkelt Herenthout iets meer druk, maar het is toch wachten tot de 35ste minuut wanneer Sven Stesses een vrijschop een half metertje over trapt. Vijf minuten later treft De Hoon van AC Olen de paal na een mooie individuele actie. Enkele minuten voor rusten zet Herenthout een zeer mooie aanval op via Peeters-Van Dael-Stesses, waarop de laatste uiteindelijk randje buitenspel wordt afgevlagd.
We zijn 3 minuten bezig in de tweede helft en Dries Bouquillon kapt zich vrij net binnen het strafschopgebied en plaatst dan zijn lobbal in de verste hoek over doelman Oorts (48’: 0-1). AC Olen is duidelijk agressiever uit de kleedkamers gekomen en zet veel meer druk dan voorheen. Herenthout daarentegen begint meer en meer de lange bal te hanteren en het korte paswerk wordt al eens vervangen door doodlopende individuele acties. Door het stevig storingswerk creëert AC Olen een prima mogelijkheid om de voorsprong uit te diepen, maar Van Genechten besluit zijn vluchtschot naast. Het is echter uitstel want diezelfde Van Genechten rondt even later een knappe combinatie met Bouquillon af (69’: 0-2). KFC Herenthout kan geen vuist meer maken en AC Olen houdt het slot op de deur. Verdiende overwinning van AC waarbij Herenthout richting onderste regionen schuift.