donderdag 6 november 2014

Brug aan ’t Schipke nog steeds langs de kant

De brug die de Grote Nete overspande ter hoogte van ’t Schipke ligt nu al een kleine drie maand langs de kant. Normaal gezien moest de populaire oversteekplaats vorige maand al hersteld en geïnstalleerd zijn, maar de herstellingskosten lopen hoger op dan aanvankelijk gedacht.

Uitbater Jochen Van Reeth van ’t Schipke ziet het allemaal met lede ogen aan. “Wij weten voorlopig van niets”, zei hij gisteren op RTV. “Ze hebben ze er afgehaald, ze ligt nu naast de Nete in plaats van erover.”
Bijna dagelijks krijgt Van Reeth de vraag wanneer de brug eindelijk terug op zijn plaats zal liggen. “Vele groepen, verenigingen willen van alles plannen. Er zijn eigenlijk dagelijks telefoontjes. Of mensen die hier toekomen van: Oké, naar waar moeten we nu?”
De brug is een populaire oversteekplaats voor gebruikers van het fiets- en wandelknooppuntennetwerk. “De mensen staan hier ineens voor een voldongen feit: Goed de brug is hier, ge ziet ze nog wel maar niet over het water.”
Patrick Verhaegen van Waterwegen en Zeekanaal, de nv die verantwoordelijk is voor de herstelling, erkent het probleem. “We hebben na inspectie kunnen vaststellen dat er meerdere onderhoudswerken aan nodig zijn. We zijn momenteel aan het onderzoeken wat het beste is voor deze situatie. Ofwel de brug herstellen ofwel een nieuwe brug leggen.”
Het zou dus best eens kunnen dat de oude brug plaats moet ruimen voor een nieuw exemplaar. “De brug zal zolang blijven liggen totdat er een beslissing genomen is over wat ermee gaat gebeuren. Moest er een nieuwe brug komen dan zal deze vlug verdwijnen.”
Wie de Grote Nete toch wil oversteken, kan dat zo’n kleine twee kilometer stroomafwaarts, via de Hullebrug in Itegem. Er is echter hoop: naar verluidt zou de Chiro gevraagd zijn om een brug aan elkaar te sjorren ...


Zien we deze brug nog ooit terug over de Grote Nete liggen?

Geen opmerkingen: