zaterdag 13 december 2014

Dag van de Burger

Acht Herenthoutse verenigingen kregen vorige week vrijdag van burgemeester Roger Gabriëls (GBL) een cheque van 1.200 euro overhandigd. Met deze extra financiële steun bedankte onze burgervader de verenigingen voor hun inzet tijdens de ‘Dag van de Burger’, die plaatsvond in september.

De achtste ‘Dag van de Burger’ was ook dit jaar een succes, ondanks het feit dat er toch zo’n 130 kaarten minder werden verkocht dan vorig jaar. De opkomst was dan ook navenant. De akelig veel lege stoelen konden de pret in het GOC evenwel niet drukken: zaterdagnamiddag was het aan de line-dancers, ’s avonds kon er gedanst worden op de muziek van de Prins Junior Band. “Alles verliep vlekkeloos en de formule zal ook volgend jaar dezelfde zijn”, wist burgemeester Gabriëls tijdens de receptie in de gemeentelijke feestzaal.
In totaal werden 1.384 kaarten verkocht. De Netespurters schreven met verkochte 253 stuks het jaarrecord op hun naam. De totale opbrengst van de dag bedroeg zo’n 9.600 euro en werd traditiegetrouw gelijk verdeeld tussen de acht deelnemende verenigingen.
Gabriëls maakte ook de verenigingen bekend die uitgekozen zijn om deel te nemen aan de negende editie van de ‘Dag van de Burger’, die volgend jaar zal doorgaan op 26 september. De gelukkigen zijn: Rode Kruis Herenthout, FC Fiat, Turnkring Blijf Jong, K.V.L.V, Kunstkring Toreke Fotografie, Jeugdatelier Matsijs, de atletiekclub AC Herenthout en carnavalsvereniging Peer Stoet. De brandweer zal er voor het eerst niet meer bijzijn, aangezien zij in 2015 afhankelijk zijn van de zonewerking.

Geen opmerkingen: