donderdag 11 december 2014

De-gou-tant!

“De-gou-tant!” Zo omschreef het Openbaar Ministerie de zaak tegen Wim C. en zijn vrouw, een gruwelijke zaak die niemand onberoerd laat in Herenthout. De man verkrachtte zijn dochters en filmde alles, terwijl moeder niets deed. Vonnis op 24 december

De verkrachter (49) zit sinds zijn aanhouding in de cel en ontkent de feiten niet langer. De moeder is in afwachting van het vonnis vrij onder voorwaarden. Voor haar luidt de tenlastelegging: ‘het verzuim hulp te verlenen aan iemand die in groot gevaar verkeert’.
Het Openbaar Ministerie vordert zes jaar effectieve celstraf voor de vader, die ervan wordt beschuldigd op 4 mei 2013 zijn toen driejarig dochtertje met geweld te hebben verkracht. Een andere dochter moest de seksuele escapades van haar zieke vader vijf jaar lang ondergaan. Het meisje in kwestie was jonger dan veertien toen het misbruik begon en werd door vaderlief geprostitueerd. De man filmde alles en verspreidde vervolgens de beelden. En het houdt niet op: C. wordt tot slot ook nog openbare zedenschennis ten laste gelegd, omdat hij er een gewoonte van maakte om in de woonkamer te masturberen voor de ogen van de rest van de familie.
Substituut Peter Van Der Flaas was ook bijzonder hard voor de moeder. “Het is een schande dat u niet bent tussengekomen, als moeder van negen”, zei hij. De vrouw had in aanwezigheid van de kinderen ook seks met haar man voor de webcam. Van Der Flaas vordert in haar geval 18 maanden celstraf, eventueel met voorwaarden.
Meester Andy Boermans, de advocaat van de hoofdbeklaagde, is niet blind voor de horror en de gruwel in het dossier. “Maar de grootste gruwel is dat zo iemand na zijn celstraf terugkeert in de maatschappij en opnieuw kan beginnen”, wist hij. De advocaat doelde hiermee op de aanbeveling van de arts die zijn cliënt onderzocht. Die expert beveelt een residentiële opname aan, medicatie en opvolging. “Hem zonder begeleiding in de cel steken, helpt de maatschappij ook niet.”
De advocate van de moeder vond dat haar cliënte al flink genoeg is gestraft. Meester Kelly Verboven: “Ze is haar huis kwijt, haar werk en de jongste drie kinderen verblijven in een pleeggezin. Ze beviel alleen van haar jongste dochter in de gevangenis. Ik vraag voor haar de vrijspraak, in ondergeschikte orde een opschorting van de uitspraak of een probatie. Ze wil gaan werken en als moeder is haar plaats thuis bij haar gezin.” (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: