zaterdag 6 december 2014

“Nooit echt graag gefietst”

Ze werd jarenlang de Tom Boonen van het vrouwenwielrennen genoemd: Liesbet De Vocht (35). Vandaag heeft de Arendonkse, die sinds kort in Herenthout woont, haar koersfiets aan de haak gehangen. Letterlijk en figuurlijk, want in april verwacht ze haar eerste kindje.

Haar cv oogt indrukwekkend: tweemaal Belgisch kampioen op de weg, vier nationale titels in het tijdrijden en een negende plaats op de Olympische Spelen in Londen. De Vocht heeft de voorbije elf jaar, waarvan vier jaar als fulltime prof, absolute topresultaten behaald in het vrouwenwielrennen. Hoewel ze nog lang niet versleten is, hing ze afgelopen zomer haar koersfiets symbolisch aan de haak voor de deur van haar supporterscafé Angèle in Arendonk.
Deze week werd het icoon van het Belgische dameswielrennen gehuldigd door haar fans in het Vlaams-Brabantse Buizingen. Ze kreeg een bos bloemen, een pak peperkoeken en ... een knuffel voor haar toekomstige baby. “Ik heb nu een buikje, zoals de wielertoeristen”, lacht ze.
Schrik om in een zwarte gat te vallen, heeft ze niet. “Ik heb nog heel veel plannen. Te veel zelfs”, zegt De Vocht, die terloops ook bekende nooit echt graag gefietst te hebben.

Geen opmerkingen: