woensdag 17 december 2014

Serge I

Carnavalsgilde Peer Stoet stelde afgelopen zaterdag officieel prins Serge I aan. De nieuwbakken prins vierde zijn titel aansluitend met een gratis bal.

Onderdanen van Herenthout spreken dorpsgenoot Serge Devleeschouwer voortaan aan als prins Serge I. Als rasechte stoeter zal hij de scepter zwaaien over het nieuwe carnavalsseizoen.
Onze nieuwe prins mag dan wel uit Herent afkomstig zijn, na zijn verhuis naar het stoetersdorp raakte Serge al snel besmet met de carnavalsmicrobe. Al stoetenlang is de sympathieke landmeter vast lid van carnavalsgroep de Madeleintjes. Vier keer al zetelde Serge in de raad van elf, maar sinds zaterdag 13 december loopt hij zelf voorop in de polonaise als 66e prins.
Serge I leverde trouwens meteen zijn visitekaartje af. Aan het eind zijn eerste officiële toespraak klom Serge op tafel, ontknoopte zonder schroom zijn hemd en toonde fier een bodypainting van Peer Stoet die zijn blote bast sierde.
Serge beseft maar al te goed dat een stoet leiden een zware verantwoordelijkheid is. Gelukkig kan hij rekenen op zijn trouwe nar Stijn ‘Balou’ Verbruggen, zelf een carnavalesk zwaargewicht met een lange staat van dienst.

Geen opmerkingen: