zaterdag 17 januari 2015

Leo Wouters wint Cultuurprijs 2014

Leo Wouters heeft zopas de Cultuurprijs 2014 gewonnen. Leo heeft met veel zorg en vakkennis een oude schuur in de Kapelstraat in ere hersteld.

Wouters werd genomineerd door Norbert Horemans. “Elke keer wanneer ik in de buurt kwam, keek ik met bezorgdheid naar het bouwsel dat al zoveel stormen had getrotseerd. Het zou toch wel ooit eens de laatste keer worden”, aldus Horemans. “Gelukkig heeft de schuur het overleefd. Ze moet écht wel een oerdegelijke eiken constructie hebben.”
Het beeld van het echte oude Kempense én bouwkundig landschap is voor jaren - misschien wel eeuwen - bewaard. “Heikant mag trots zijn op Leo Wouters, die voor de buurt en Herenthout een prachtig stuk bouwkunst heeft bewaard”, aldus Horemans.
Het bestuur van de Cultuurraad kon zich hierin perfect vinden. Na een overlegronde kwamen juryleden eensluidend tot een verdict. “Er was geen stemming nodig”, zegt Eddy Verschueren. “Leo Wouters wint de Cultuurprijs 2014 omdat zijn prestatie het meest overtuigend de gestelde voorwaarden vervult.”

Geen opmerkingen: