zondag 15 februari 2015

Dames VC Herenthout missen op haar na finale Beker van Vlaanderen

Zaterdagavond speelden de dames van VC Herenthout (1ste provinciale) in de halve finale van de beker van Vlaanderen tegen Uvoc Uikhoven (1ste divisie). Na een spannende vijfsetter misten onze meisjes maar nipt hun rendez-vous met de geschiedenis. Coach Gerd Van de Bosch maakte voor nnieuws.be volgend verslag.


De wedstrijd werd voorafgegaan door een hele campagne om supporters op post te krijgen en dit is werkelijk goed gelukt. Aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek startten we dan ook bijzonder goed waardoor we de eerste set onze voorsprong van 4 punten nooit moesten prijsgeven en deze set ook verdiend wonnen.
In set 2 kregen we hetzelfde spelbeeld. We bleven werken voor elke bal en konden Uikhoven vanop de opslaglijn regelmatig pijn doen. Plots stonden we 2-0 voor en begon iedereen te geloven dat er meer in zat tegen deze op papier echt wel sterkere tegenstrever.
In set 3 kon Uikhoven hun spelpeil wel de hoogte in werken en moesten we al snel de voorgift afstaan. Toch bleven we vechten en konden we aanklampen. De supporters hebben er samen met de speelsters alles aan gedaan om de klus af te maken maar de ervaren speelsters van Uikhoven behielden de kalmte en konden afmaken. Set 4 was dan weer een om snel te vergeten. Nu was het Uikhoven dat de wet dicteerde en wij moesten het spel ondergaan.
In de tiebreak hebben we geprobeerd om nog één keer alles te geven maar het vaatje was leeg. We hebben gestreden voor wat we waard zijn en ik ben ongelooflijk fier op de vechtlust die mijn ploeg heeft getoond. Toch moet ik toegeven dat Uikhoven verdiend gewonnen was. Moesten wij set 3 hebben kunnen afmaken zou ook iedereen hebben toegegeven dat wij de verdiende winnaar waren maar zo is het niet gelopen.
Belangrijk is dat we een meer dan geslaagde bekercampagne hebben gevoerd en met Panda’s Lokeren en Mavoc Mechelen twee ploegen uit 2de divisie uit de beker hebben geknikkerd en ook dat mogen we niet vergeten. Het moet een tijd geleden zijn dat er bij het damesvolley in Herenthout een dergelijke stemming heerste in de sporthal. Ik hoop dat de supporters zullen blijven komen en dan ben ik er zeker van dat de speelsters met veel plezier opnieuw tot het uiterste zullen gaan om hen te verwennen. Het zijn deze wedstrijden waar we het toch allemaal voor doen. Vanaf dinsdag kunnen we onze focus nu terug op de competitie leggen want ook daar zijn we aan een hele mooie campagne bezig. (Setstanden: 25-22, 26-24, 22-25, 13-25 en 9-15)

Geen opmerkingen: