maandag 23 februari 2015

Herenthout neemt deel aan de Provinciale Fietsbarometer

Onze gemeente heeft met de provincie Antwerpen een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor fietstellingen. De zogenaamde Provinciale Fietsbarometer bekijkt het recreatieve en het functionele fietsverkeer, is regionaal gespreid en gebiedsdekkend. Hiermee is de provincie Antwerpen de eerste regio in Europa die op een objectieve en gestructureerde manier informatie over fietsers verzamelt.

Op 15 locaties zal de provincie Antwerpen 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 het aantal passerende fietsers tellen. Deze permanente tellingen vult ze aan met de tijdelijke tellingen door de gemeentebesturen, waaronder ook Herenthout. De Provinciale Fietsbarometer registreert alle gegevens, zowel van de permanente als van de tijdelijke tellingen. Het vergelijken, interpreteren en analyseren van die cijfers leidt tot objectieve informatie als basis voor een integraal fietsbeleid.
Het gemeentebestuur van Herenthout zal op drie strategische plaatsen gedurende twee weken per jaar de fietsers door een slangtelapparaat laten tellen en deze gegevens delen met de provincie. De resterende 46 weken kan onze gemeente het apparaat vrij gebruiken voor andere tellingen.

Geen opmerkingen: