donderdag 26 februari 2015

Imitato marktleider

Het moet gezegd: de stoet anno 2015 was een schot in de roos. Het weer was prachtig en het niveau van de acts lag zeer hoog. Waar we echter nog het meest blij om zijn, is dat Imitato na enkele magere jaren - sorry gasten - opnieuw wist aan te knopen met het succes!

Magali Hoefkens had het al zien aankomen. “Hun ploeg is uitgebreid met enkele jonge veulens, en die nieuwe wind was ook zichtbaar in hun show. Toch slaagden ze er in om een perfecte combinatie te vinden voor jong en oud. Met als resultaat een zeer vernieuwende en variërende show”, zette ze in december haar nominatie van Imitato voor de socioculturele trofee nog kracht bij.
Imitato verraste inderdaad vriend en vijand met een haast perfecte act. Wim & Co trokken rond met marktkraampjes en ‘verkochten’ al zingend hippe kleren, groenten en fruit, kazen en poetsproducten. Het geheel werd feilloos aan mekaar gepraat door platenboer en dj Ludo Van Uytstel. Een en ander resulteerde in straattheater van de bovenste beste plank! Het idee om de nummers zelf in te zingen, deed naar verluidt enkele doorgewinterde Imitati afhaken. Ik kan me inbeelden dat ze bij het aanschouwen van hun kameraden hebben gevloekt ...

Beste marktkramers: Imitato
Beste jeugdheld: Sgt. Demetrio Lopez Garcia
Beste fietspompen: D.M.M.
Beste kokosnoten: Les Mousquetaires d’Hacante
Beste bandwerkers: Staat blij aan uw werk!
Beste ongeschoren travestiet: Dylan ‘Okselhaar’ Vervoort
Beste imitatie Slagerij Van Kampen: MNND
Beste party-band: Tarara
Beste secretaresses: De Cavakes
Beste keizer: Keizer Sergius I
Beste dijenkletsers: Dalken
Beste kermisattractie: De Speedy Bobettes
Beste blingbling: De Juwieledoewes
Beste garagegroep: De Rondellen
Safety First: JOT
Beste prins: Prins Serge I
Beste reus: Peer Stoet
Ongelukkigste stoeter: Clara Cambré


Foto: Paul Van Gestel.


Foto: Paul Van Gestel.

Geen opmerkingen: