vrijdag 27 februari 2015

Kruiskensberg breidt uit

De vzw Kempens Landschap heeft op Kruiskensberg, op de grens van Herenthout en Nijlen, een perceel aangekocht om het open te stellen voor het publiek. Hierdoor wordt het grootste groendomein van de Nijlense deelgemeente Bevel weer wat groter en komt er meer ruimte voor ontspanning te midden van groen en gezonde lucht.

14 are en 50 centiare, zo groot is de oppervlakte die aan het publieke bos van Kruiskensberg wordt toegevoegd. Het vrijgekomen perceel lag reeds binnen het domein van Kruiskensberg maar was niet toegankelijk. Zowel de vervallen chalet op het perceel als de omheining rondom verdwijnen. Met de aankoop is een bedrag van 3.383,69 euro gemoeid.
Het is niet de eerste keer dat er gronden die binnen het domein van Kruiskensberg liggen, worden opgesteld voor het publiek. Bij twee eerdere aankopen door Kempens Landschap ging het net als nu om een uitbreiding van ongeveer 14 are. In 2007 was er zelfs nog een grotere uitbreiding, bij de aankoop van de zogenaamde Nonnenkensberg. Toen ging het om een domein van 1 hectare 50 are, gelegen op het grondgebied Herenthout. En telkens droeg de gemeente Nijlen haar steentje bij. (Bron: nnieuws.be)

Geen opmerkingen: