zondag 15 maart 2015

Grondlegger fanclub ElvisMatters overleden

Peter Verbruggen, de voorzitter van de Turnhoutse fanclub ElvisMatters, is overleden. De naam ElvisMatters moet bij iedere Herenthoutse muziekliefhebber ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. ElvisMatters organiseert namelijk de platenbeurzen in het GOC.

“Met veel verdriet laten wij weten dat wij vandaag om 9.45 uur, na een ziekbed van slechts 2 dagen, afscheid hebben moeten nemen van onze voorzitter Peter Verbruggen”, staat er te lezen op de Facebookpagina van ElvisMatters. Peter Verbruggen is naast voorzitter ook de grondlegger van ElvisMatters, de officiële fanclub van Elvis Presley in België..
ElvisMatters is internationaal ook bekend onder de Presley-fans. In 2012 verhinderde het de openbare verkoop van de crypte waar Elvis Presley na zijn dood werd bijgezet door een online petitie op te zetten die meteen wereldwijd werd gevolgd. In 1999 schreef hij het boek ‘Elvis: King of Belgium’ over zijn muzikale held.
Peter Verbruggen was ook reporter. Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij de krant Het Volk en maakte in 1995 de overstap naar Het Laatste Nieuws. In die carrière van 20 jaar bij Het Laatste Nieuws was hij onder meer hoofdredacteur van de Antwerpse zusterkrant De Nieuwe Gazet en chef nieuws, maar boven alles was hij een van de topreporters van de krant. Zijn laatste reportage maakte hij afgelopen week nog in Rome, naar aanleiding van het bezoek van het koningspaar aan paus Franciscus.
Verbruggen werd 48 jaar. Hij laat een vrouw en drie kinderen na.

Geen opmerkingen: