zaterdag 14 maart 2015

KFC in blessuretijd onderuit op Bevel

In de druk bijgewoonde derby - naar verluidt waren er om en bij de 400 toeschouwers - tussen Bevel en Herenthout, toonden de jongens van trainer Nico Janssens twee gezichten. KFC ging pas in blessuretijd onderuit, maar verdiende meer ...

De wedstrijd begint vrij aardig wanneer Damien Moons van Bevel na 5 minuten een afstandsschot lost, dat doelman Oorts met enige moeite in corner duwt. Even later is het de beurt aan de bezoekers. Wanneer Herenthout-verdediger Bluys een lange bal richting Bevel-doelman Heyselberghs stuurt, laat deze laatste zich verrassen en glipt de bal boven zijn hoofd door zijn handen. Een goed gevolgde Stijn Luyten is er als de kippen bij en duwt het leder verder tegen de touwen (11’, 0-1). Doelman Heyselberghs, die de niet beschikbare 1ste doelman De Winter vervangt, is tevens trainer van Bevel en schenkt de roodgroenen zo een prima start. Maar het mooie liedje duurt niet lang, want enkele minuten later schiet de immer gevaarlijke Olivier Vancant in de draai overhoeks binnen (13’, 1-1). Vervolgens neemt Bevel lichtjes de bovenhand op een zenuwachtig acterend Herenthout. Op het kwartier probeert Vancant een omhaal op de backlijn, twee meter naast. Maar ook aan de overzijde is er gevaar via een kopbal van Jonas Peeters, die van de lijn wordt gekeerd. Dimitri Roofthooft probeert het op het halfuur met een vrijschop, die door Luyten te zwak wordt gedevieerd. Aan de overzijde komt Herenthoutverdediger Willems net op tijd om een voorzet vanop de flank voor de aanstormende Vancant in corner te duwen.
Net na rust opnieuw een attente Luyten die reageert op een diepe bal van opnieuw Bluys. Stijn is sneller dan de Beveldoelman en tikt binnen (46’, 1-2). Herenthout blijft druk zetten en Dimitri Roofthooft trapt een afvallende bal strak op doel, maar op de vuisten van de doelman. En ook Niels Le Blon kan bijna de voorsprong verder uitdiepen, maar hij komt enkele centimeters te kort op een voorzet van Roofthooft. Aan de overzijde zondert Ward Wouters zich alleen af voor doelman Oorts, maar deze komt goed tussen. Op het uur wordt Stef Van Dael afgevlagd wanneer hij alleen op de doelman afgaat, blijkbaar randje buitenspel. De net ingevallen Roel Lenaerts van Bevel probeert het met een afstandsschot, een metertje over. Een kwartier voor tijd komt Bevel toch langszij wanneer Samuel Daems alleen voor Oorts komt en beheerst binnentrapt (76’, 2-2). Stijn Luyten probeert het even later met een poging van kortbij, maar keeper Heyselberghs tikt over. En wanneer iedereen zich opmaakt voor het gelijkspel in deze aangename streekderby, tikt de onvermijdelijke Samuel Daems van Bevel in de 92ste minuut de bal nog voorbij Herenthoutdoelman Oorts (92’, 3-2). Daems die in de heenwedstrijd in Herenthout ook al drie goals lukte, stond opnieuw op de goeie plaats.
“Een zure appel voor KFC Herenthout”, aldus verslaggever Peter Horemans. “Hier verdienden we meer!” Door dit verlies ziet KFC de ploegen voor zich verder uitlopen. De degradatiestrijd is nu volop losgebarsten, waardoor roodgroen elke speeldag nog vol aan de bak zal moeten.