woensdag 11 maart 2015

Lierke plezierke

Vanaf 18 april e.k. zal er op zaterdag opnieuw een bus rijden tussen Herenthout en Lier. Inwoners van Herenthout kunnen hiermee naar de zaterdagse markt in Lier. Voorlopig gaat het om een proefproject van zes maanden. Daarna volgt een evaluatie.

Heen- en terugrit worden uitgevoerd door de belbus maar reizigers hoeven hiervoor niet te reserveren. De zogenaamde marktbus rijdt elke zaterdag immers volgens een vaste dienstregeling. Bovendien zijn de gewone tarieven geldig.
Concreet betekent dit voor de heenrit naar Lier, dat de marktbus vertrekt op het marktplein van Herenthout en rijdt tot de Veemarkt in Lier. Reizigers kunnen van daar te voet verder gaan of overstappen op bus 90. Deze bedient op marktdagen niet de Grote Markt van Lier, maar wel de halte ‘Leopold III-laan’ op de Netelaan, dichter bij de zaterdagmarkt.
Voor de terugrit naar Herenthout kunnen de reizigers in Lier aan de markthalte op het Zimmerplein een rit van bus 90 (of een andere bus) nemen tot de Veemarkt. Daar kunnen ze overstappen op de marktbus naar Herenthout.

Uurschema heenreis:
Marktbus:
Vertrek Herenthout Markt: 9.10 uur
Aankomst Lier Veemarkt: 9.35 uur

Bus 90:
Vertrek Lier Veemarkt: 9.44 uur
Doortocht halte Leopold III-laan: 9.47 uur

Uurschema terugreis:
Bus 90:
Doortocht Lier Zimmerplein: 13.56 uur
Aankomst Lier Veemarkt: 14.01 uur

Marktbus:
Vertrek Lier Veemarkt: 14.15 uur
Aankomt Herenthout Markt: 14.40 uur

Meer info vind je op de website van de Lijn.

Geen opmerkingen: