donderdag 5 maart 2015

Mocca d’Or pakt brons op Cuisson d’Or-awards

Maandagavond vond in Leuven de uitreiking plaats van de Cuisson d’Or-awards. De wedstrijd beloont horecazaken die gasten een positieve beleving bieden op alle vlakken. De winnaars in verschillende categorieën werden op gepaste wijze beloond en in de bloemetjes gezet. Tearoom Mocca d’Or uit Herenthout (Botermarkt) pakte brons in de categorie frituren-broodjeszaken-tearooms-ijssalons.

De wedstrijd beloont de totale beleving die de uitbaters aan de klanten bieden en dus niet enkel voor wat ze serveren op het bord. Dat gaat van het onthaal over de kaart en aankleding, tot de samenwerking tussen de keuken en de zaal.
De gelauwerde horecazaken moesten zich wel zelf voor de nieuwe award inschrijven. De jurering gebeurde evenwel anoniem. Een 90-tal horecazaken waagden hun kans in de categorieën logiesverstrekkende bedrijven, drankgelegenheden, eetgelegenheden (brasseries, restaurants, frituren ...), feestcatering en personeel. Een professionele jury voorgezeten door Frans Rombouts – hoofdredacteur van Horeca Magazine en Cook Magazine – bezocht de deelnemers en beoordeelde ze volgens criteria eigen aan de categorie.

KEMPEN BOVEN
De Herentalse horecazaak De Repertoire mocht in de Leuvense Salons Georges de award voor beste brasserie in ontvangst nemen. Naast De Repertoire en Mocca d’Or belandden nog andere Kempense uitbaters op het podium. Bij de restaurants grepen zelfs twee zaken uit Kasterlee nipt naast de titel, restaurant Helsen op een gedeelde tweede en restaurant Fleur de Sel op een gedeelde derde plaats. In de categorie cafés behaalde Café Welkom (Noorderwijk) brons.

Geen opmerkingen: