vrijdag 6 maart 2015

KFC Herenthout maakt het leider Berg en Dal moeilijk

KFC behaalde afgelopen zondag een verdiend gelijkspel tegen Berg en Dal, de autoritaire competitieleider in tweede B. Jammer genoeg pakten de meeste andere concurrenten in de degradatiestrijd ook punten.

Na een 10-tal minuten komt Berg en Dal reeds op voorsprong wanneer Keersmaekers de bal binnen tikt na mooi voorbereidend werk van Stijn Van Elven (10’: 0-1). Maar KFC Herenthout prikt meteen terug via Stef Heylen, die een voorzet van Luyten in één tijd zeer mooi binnen trapt (12’: 1-1). Op het kwartier trapt Van Elven van schuin op doel, maar Oorts gaat goed plat. Berg en Dal domineert lichtjes de partij al kan Herenthout af en toe tegen prikken via een snelle uitbraak langs Heylen en Luyten. Net na het halfuur enkel gevaarlijke fases voor het Herenthout doel. Eerst zet Van Elven voor en trapt Keersmaekers onbegrijpelijk over en even later kopt hij de bal op de paal. In de fase die hierop volgt claimt Berg en Dal nog wel een strafschop, maar de scheids wuift het protest weg. Herenthout laat niet onbetuigd en prikt opnieuw tegen via Heylen, die alleen voor de keeper gezet wordt door Dimi Roofthooft. Stef trapt echter op de doelman. Even later is het bij één van die tegenprikken wel raak, wanneer Stijn Luyten profiteert van een misser in de Berg en Daldefensie en staalhard binnenknalt (42’: 2-1).
In het begin van de tweede helft gaat Herenthout verder met die tegenprikken. Zowel Stef Van Dael als Heylen krijgen een prima kans, maar kunnen niet afwerken. Het is echter de ingevallen topschutter Kenny Geudens die Berg en Dal opnieuw langszij brengt (57’: 2-2). De druk van Berg en Dal neemt toe en even later prikt Van Elven de derde van Berg en Dal tegen de netten, nadat hij vanop links naar binnen snijdt en na en één-twee prima afwerkt (63’: 2-3). Herenthout blijft niet bij de pakken zitten en Stijn Luyten wordt nog een keer diep gestuurd, zijn schot eindigt op de doelman. Trainer Janssens van Herenthout speelt dan alles of niets door een kwartier voor tijd Sven Stesses diep in de spits te posteren voor een moegestreden Goeleven. Een spits meer, een verdediger minder. En of het een goeie gok was! Sven scoort bij zijn eerste balcontact en trapt een assist van Dimitri simpel binnen (75’: 3-3). Berg en Dal is onder de indruk en kan geen vuist meer maken. Het is integendeel Stef Van Dael die nog het dichtst bij de overwinningstreffer komt, maar hij komt enkele centimeters te kort om de bal over de keeper te liften.

GOUDEN WISSEL
Trainer Janssens maakte met Sven Stesses een gouden wissel, want de spits stond amper op het veld toen hij de 3-3 binnen prikte! “Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel en het is dan ook een onverwacht punt tegen de leider”, zegt Stesses in Het Laatste Nieuws van woensdag. “Vooral in de eerste helft waren ze achteraan te pakken en dat hebben we dan ook twee keer bewezen.” Stesses beseft echter dat KFC met dat ene puntje maar weinig opschiet. “De meeste concurrenten hebben ook punten gepakt, waardoor het nog knokken zal worden.”
Nu zondag wacht Herenthout een zware verplaatsing naar Bevel, dat zwaar uitpakte tegen Kasterlee (0-6). “Maar we gaan toch proberen de drie punten daar weg te kapen!”, besluit Stesses, die die volgende seizoen gaat voetballen bij Wezel, een ambitieuze ploeg uit derde C.


De selectie van KFC die het Berg en Dal knap lastig maakte ...

Geen opmerkingen: