vrijdag 6 maart 2015

Factory’s wordt pop-upclub

De vereniging LEKKER opent vanavond op de Markt een pop-upclub in de gemeente. Het is de eerste pop-upzaak in onze gemeente. Een deel van de opbrengst schenkt de organisatie aan het goede doel. “Wij heffen het glas op de gezondheid van iedereen”, zegt Bert Schallenbergh vandaag in de krant.

Het pand op de Markt gaf vorige eeuw onder meer onderdak aan een kruidenierszaak en een krantenwinkel. Later herbergde het verschillende kroegen, tot de eigenaars van café Factory’s vorig jaar de tap dichtdraaide. Group Bouwen kocht het leegstaande pand, met het oog er appartementen te bouwen. Ook Belfius zou een plaatsje krijgen in het nieuwe complex.
“Het is een ruime en mooie zaak, over twee verdiepingen. Ik vond het zonde dat er al maanden geen leven was. Met de nieuwe eigenaar kwam ik overeen dat ik het café maandelijks één weekend mag openen. Hoe lang dat zal duren, bekijken we van maand tot maand. Ik investeer niet in het interieur. We houden alles zo kaal mogelijk, dat is net het uitgangspunt van een pop-up”, zegt Bert Schallenbergh, die met LEKKER al langer hippe feestjes onder de kerktoren organiseert.
Bedoeling is om elke maand een ander concept te presenteren. “Vandaag vrijdag beginnen we om 18 uur met dj’s Pete Winters, Narco, Freee en Jive. We willen vooral een gezellige eerste avond. Een club is geen café. Op zaterdag volgt dan een gin- en tonic-avond, met geselecteerde gins en dj Hypesquad.”
LEKKER en Group Bouwen schenken een deel van de opbrengst van het pop-upcafé aan een goed doel. “Hiervoor kozen we het Antikankerfonds”, zegt Kim Heungens van Group Bouwen. “Dat is een internationale non-profitorganisatie. Het fonds steunt momenteel zeventien beloftevolle onderzoeksprojecten in de bestrijding tegen kanker. Wij hopen dus het glas te heffen op de gezondheid van iedereen.”

Geen opmerkingen: