vrijdag 17 april 2015

KFC Herenthout strandt op gelijkspel tegen Retie

Zonder meer een partij voetbal met veel belang: Retie speelde nog om de eindrondekansen gaaf te houden, Herenthout voor het behoud. Door het al bij al billijke gelijkspel, zullen de laatste twee wedstrijden van het seizoen beslissend zijn voor KFC, wil men een verlengd verblijf in tweede provinciale afdwingen.

Een stevige start van deze wedstrijd levert al na drie minuten een gele kaart op voor Willems van Herenthout. Even later dreigt Roofthooft met een prima afstandsschot net onder de lat, de bezoekende doelman tikt nog net over. Aan de overzijde heeft Retie meer geluk wanneer Jonas Vandendungen kan scoren. Na aandringen van Auwers kopt deze de bal door tot bij Vandendungen die schuin binnenschiet (10’, 0-1). Herenthout acteert zenuwachtig, met vele slordige passes. Toch kunnen onze jongens in de 25ste minuut tegenscoren, wanneer een bal blijft hangen voor het Retie-doel en Bruyninckx van kortbij de doellijn teruglegt op Gunther Bluys, die binnentikt (25’, 1-1 Bluys). Yannick Janssens dreigt nog met een afstandsschot, centimeters over. De partij wordt bitsiger en de ref dient voor rusten nog een drietal gele kaarten te trekken.
Na rust opnieuw vele foutjes waardoor het spel regelmatig stilligt en er weinig kansen te noteren zijn. Het eerste echte gevaar uit de tweede helft komt er pas 20 minuten voor tijd van De Jongh van Retie wiens schot/voorzet voorlangs gaat. Ook een prima kopbal van een Retie-aanvaller wordt gepareerd door Glenn Bruyninckx. En aan de overzijde krijgen Stef Van Dael en Stijn Luyten een mooie kans nadat de doelman onder de bal onder doorgaat, maar ze missen de kans. In de 78ste minuut krijgt Joren Willems van Herenthout een tweede geel en dus ROOD onder de neus geduwd. Hierna deelt de scheids nog drie gele kaarten uit. Herenthout zet nog druk en krijgt wat kansen via Yannick Janssens, Stijn Luyten en Dimitri Roofthooft. Maar ook Retie krijgt mogelijkheden door snelle uitbraken via onder andere Broeckx (kopbal in handen van doelman). In de slotfase claimt Herenthout nog een penalty wanneer Luyten en Retie-doelman Janssen samen op de bal trappen, maar het is integendeel aanvaller Luyten die hiervoor geel krijgt.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen onze rood-groenen nog steeds voor het behoud strijden. Het moet hiervoor in de clinch met Balen (3-0 verlies tegen Berg en Dal) en Kasterlee (1-1 gelijk tegen Arendonk). Interessant om weten is dat Balen en Kasterlee op de laatste speeldag tegen elkaar spelen. (Verslag PH)

STAND (28 VAN 30 SPEELDAGEN)
12. KSK Kasterlee – 31 punten (7 gewonnen wedstrijden)
13. Verbroedering Balen – 29 punten (6 gewonnen wedstrijden)
---------------------------------------------------------------------------------
14. KFC Herenthout – 26 punten (6 gewonnen wedstrijden)
15. KFC Poppel – 23 punten (5 gewonnen wedstrijden)
16. Verbroedering Arendonk – 21 punten (4 gewonnen wedstrijden)

OVERZICHT DEGRADATIESTRIJD
Zondag 19/04:
Herenthout - Weelde
Kasterlee - Minderhout
Poppel - Balen

Zondag 26/04:
Minderhout - Herenthout
Balen - Kasterlee

KFC blijft in tweede provinciale als het:
• 6 op 6 pakt en Balen niet meer dan 3 op 6 of Kasterlee 0 op 6;
• 3 op 6 pakt en Balen 0 op 6;
• 4 op 6 pakt en Balen niet meer dan 3 op 6.

TRANSFERNIEUWS
Volgende spelers komen volgend seizoen de A-kern van KFC versterken: Kain Vissers (KFC Nijlen), Jonas Matthéés (KFC Nijlen), Ruben Micha (Exelcior Bouwel), Ben Van Der Heyden (Exelcior Bouwel), Miel Aerts (KVV Vosselaar), Thomas Van Hemelen (Blauwvoet Oevel), Joren De Peuter (KFC Grobbendonk) en - last but not least - Lode Holemans (eigen jeugdopleiding).

Geen opmerkingen: