vrijdag 17 april 2015

Vandalen trekken pas geplante boompjes uit

Tijdens de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 april hebben onbekenden op een perceel in de Koestraat, achter het terrein van LRV Herenthout, een aantal jonge boompjes uitgetrokken. De vandalen hebben een vijftigtal exemplaren verwijderd.

“Onze gemeente heeft onlangs 700 bomen in het kader van compenserende bebossing geplant op dit terrein en betreurt dat er nu 50 van deze aangeplante boompjes uitgetrokken werden”, lezen we in de persmededeling. De politie heeft ter plaatse vaststelling gedaan van de schade en een proces-verbaal opgemaakt. Eventuele getuigen kunnen zich melden op het gemeentehuis aan de Bouwelse Steenweg 8.
Waarnemend burgemeester Patrick Heremans (GBL) werd door RTV voor de camera gevraagd om een reactie. Hij deed dit volgens sommigen op een zo beminnelijke manier met dito gelaatsuitdrukking, dat deze bijna totaal in tegenspraak waren met de overgebrachte boodschap: “Gasten, poten af van ons plantgoed en als we tips krijgen om jullie te vinden, dan hebt ge het zitten!” En gelijk heeft hij!

Geen opmerkingen: