dinsdag 28 april 2015

Mokerslag voor KFC Herenthout op laatste speeldag

KFC Herenthout, dat nog een waterkansje had om te overleven in tweede provinciale, kreeg op de laatste speeldag een mokerslag te verwerken. Het verloor met 7-1 van Minderhout VV en zakt opnieuw naar derde provinciale.

Na 9 minuten komt Minderhout al op voorsprong via Adams (9’, 1-0). Maar de thuisdoelman geeft Herenthout 5 minuten later een cadeau wanneer hij een bal uittrapt in de voeten van Stef Bruyninckx, die het geschenk dankbaar aanpakt en het leder in het lege doel trapt (14’, 1-1). Nog geen minuut later schiet Hofmans Minderhout opnieuw op voorsprong (14’, 2-1). En het blijft kansen regenen in deze wedstrijd want ook Jens Lenaerts krijgt een mogelijkheid tot scoren, zijn schot belandt op de vuisten van Glenn Bruyninckx. Even later wordt een misverstand tussen Bruyninckx en Jonas Peeters afgestraft door Kristof Onincx, die de bal over onze doelman in doel lift met een hakje (24’, 3-1). Aan de overzijde besluit Yannick Janssens te zwak op doel en kopt een alleenstaande Stijn Luyten een prima kans over. Vijf minuten voor rusten, trapt de vrijstaande De Roover een corner in 1 tijd in doel (40’, 4-1).
Herenthout staat voor een uitzichtloze opdracht, maar trekt ten volle ten strijde de tweede helft. Er bieden zich meerdere kansen aan, maar scoren zit er niet in. De schoten van Dimi Roofthooft, Gunther Bluys, Stef Bruyninckx en co worden telkens afgeblokt. Een aangeschoten bal in het strafschopgebied levert Herenthout wel een penalty op, maar deze wordt door Joren Willems gemist. 20 minuten voor tijd diept Hendrickx dan de voorsprong verder uit wanneer zijn schot overhoeks binnengaat (68’, 5-1). En even later scoort Jens Lenaerts op counter (79’, 6-1). Stijn Luyten besluit 10 minuten voor tijd nog op de doelman, maar het is Benny Verheyen die de eindstand op het bord zet na een mooie combinatieaanval (84’, 7-1).
Nog onderaan in de klassering wint Verbroedering Balen met 2-1 van KSK Kasterlee. Door het verlies van KAC Olen (3-1 tegen KSK Weelde) wipt Balen in extremis nog naar de 11de plaats in het klassement.
KFC beëindigt het seizoen op een troosteloze 14de plaats. Uit 30 wedstrijden puurde het 29 punten. Herenthout kon amper 7 keer winnen, verloor de helft van zijn matchen en speelde 8 keer gelijk. KFC scoorde 40 doelpunten maar liet maar liefst 77 keer tegen scoren en is daarmee de slechtste leerling van de klas. Stijn Luyten is met 9 doelpunten topscorer ...