dinsdag 28 april 2015

Onduidelijkheid over appartementsblok Vonckstraat

De bewoners van een appartementsblok in de Vonckstraat in Herenthout kunnen nog steeds niet terugkeren naar hun stek. Door graafwerken ontstonden er begin april barsten in de zijgevel van het gebouw. Uit veiligheidsoverwegingen verklaarde burgemeester Roger Gabriëls (GBL) het gebouw tijdelijk onbewoonbaar.

Maar bijna een maand na datum is er nog steeds geen expert ter plaatse geweest om de situatie in te schatten. De verschillende betrokken partijen geraakten niet akkoord over de veiligheid en dus blijft burgemeester Gabriëls bij zijn beslissing dat het appartementsblok onbewoonbaar en onveilig is. Initieel konden de bewoners op kosten van de gemeente overnachten in een hotel in de buurt, maar ondertussen hebben ze allemaal onderdak gevonden bij familie, vrienden of in een noodwoning van het OCMW.
Ten vroegste begin mei zal een expert van de Vlaamse overheid zich buigen over de scheuren en barsten ingevolge de bouwwerken naast het blok. Ondertussen gaan de bouw- en graafwerken gewoon verder.

Geen opmerkingen: