donderdag 28 mei 2015

Belgerinkel en korte ritten

Nog tot zaterdag word je beloond met een Belgerinkel-sticker met unieke code wanneer je te voet of met de fiets gaat winkelen. Dit is ook de laatste dag om je unieke code te registreren op belgerinkel.be.

Wie moeite heeft om de stickers via het internet te registreren, kan ze nog steeds op een spaarkaart kleven en deze deponeren in de spaardozen in het gemeentehuis, het OCMW, Huis Driane, de bibliotheek en de krantenwinkels. Zorg er zeker voor dat de stickers tijdig geregistreerd zijn of in de dozen zitten. Zo maak je kans op de prijzenpot van de gemeente. Deze is opnieuw gevuld met een Belgerinkel-fiets, fietstassen en aankoopbons van de plaatselijke middenstand.

MIJN KORTE RITTEN
Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, kan tot 30 juni deelnemen aan de campagne ‘Mijn korte ritten’ van Mobiel 21. Het streefdoel van deze campagne is om zoveel mogelijk dagen de auto te laten staan voor alle ritten korter dan vijf kilometer. Iedereen bepaalt zijn of haar eigen streefdoel. De campagne loopt dit jaar van 1 juni tot 30 juni en is volledig gratis.
Wie meedoet, engageert zich door een korterittencontract te ondertekenen. Gedurende de campagneperiode registreren de deelnemers hun dagelijks uitgespaarde autokilometers in een logboekje of op de campagnewebsite. Iedereen maakt kans op een leuke prijs.
Door je ritten met de fiets of te voet te registreren op de campagnewebsite van Mijn korte ritten, zie je onmiddellijk hoeveel uitstoot je vermeden hebt, hoeveel kosten je bespaard hebt en hoeveel extra calorieën je verbrand hebt. Je kan ook een groep oprichten met je familie, buren, collega’s of hobbyclub om samen fiets- en stapkilometers bijeen te sparen.
Werk je liever niet met de website, dan kan je je bij een deelnemende groep uit je buurt inschrijven en je ritten bijhouden op een logboekje. De groepsleider verzamelt aan het einde van de campagnemaand de logboekjes van degenen die niet met de website werken en voegt alle kilometers toe aan het eindresultaat van zijn of haar groep.

INFO >>> Bij de milieuambtenaar via het Loket Bouwen & Wonen, T 014-507844 of e-post.

Geen opmerkingen: