zondag 31 mei 2015

Herenthout heeft hart voor Neel

Herenthout heeft écht een hart voor Neel. Familie, vrienden en collega’s van zijn ouders organiseerden zaterdag een benefietdag in Ter Voncke. Je kon er letterlijk over de koppen lopen. “Dit doet ons enorm veel deugd”, klinkt het.

De kleine Neel Roofthooft lijdt aan GM1, een zeldzame stofwisselingsziekte. De kans is groot dat u nog nooit heeft gehoord van deze aandoening, want ze is uiterst zeldzaam. “De dokters zeggen dat het slechts één op de 240.000 pasgeboren kindjes treft”, weet mama Kim Peeters. “GM1 is een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. De ziekte tast de hersenen en de organen aan. Neel is nu tien maanden en we volgen een alternatieve therapie. Wij voelen dat zijn toestand betert en dat hij makkelijker ademhaalt. Of Neel nog geneest? De wonderen zijn de wereld hopelijk nog niet uit.”
In Herenthout kennen ze Kim als juf Kim van de peuterklas in De Luchtballon. Het waren haar collega’s Julie Wouters en Nele Govaerts die de benefietdag op poten zetten. “Aan de zijlijn blijven toekijken, was geen optie”, benadrukte juffrouw Julie eerder deze week in de kranten van MediaHuis. “Onze school, de collega’s en de kindjes in het bijzonder leven allemaal heel hard mee met juffrouw Kim. De behandeling die Neel volgt is niet goedkoop en helaas betaalt de overheid ze ook niet terug.” Die behandeling bestaat onder meer uit osteopathie, lymfedrainage van een kinesist om de afvalstoffen uit zijn lichaam te doen verdwijnen en geneesmiddelen.
Voor de organisatie van de benefietdag kregen Julie en Nele uit alle hoeken hulp. Traiteur De Gouden Lepel, koffiehuis Mocca d’Or, Chiro-kookmama Maria Verstrepen en tientallen anderen staken een handje toe. Er waren croques, hot-dogs en pannenkoeken, er was soep en een uitgebreid dessertenbuffet. Voor de kleinsten was er kinderanimatie met grime, ballonplooien en een springkasteel.
De benefietdag lokte uiteindelijk meer dan 2.000 sympathisanten. Juf Julie stond versteld en was enorm ontroerd door de massale opkomst. “Jullie sponsorde, jullie aten, jullie dronken en jullie hadden geduld. Het was voor het team enorm hard werken maar we deden dit graag! Merci allemaal voor het warme hart voor Neeltje!!”
De ouders van Neel vonden het alvast super dat hun familie, vrienden en collega’s deze benefiet wilden organiseren. “Want de geneesmiddelen kosten veel geld”, weet papa Steven Roofthooft in Het Laatste Nieuws. “We geven onze centjes met veel plezier aan de verzorging van onze zoon. Het zou erg zijn dat we ermee moeten stoppen omdat we geen geld meer hebben. Maar het blijft moeilijk. Momenteel zijn mijn vrouw en ik niet aan het werk, maar zijn we thuis om Neeltje te verzorgen”, verduidelijkt Steven. “Dat de mensen ons helpen, doet deugd. Zo lieten buurvrouwen Sandra en Evi zich sponsoren tijdens de Antwerp Ten Miles en binnenkort komen er nog acties ten voordele van Neel tijdens de wielerwedstrijden Heistse Pijl en Tour de France.”

Wie er gisteren niet kon bij zijn, kan altijd nog een bijdrage storten op de giftrekening BE78 00170 294 0686.


Steven Roofthooft en Kim Peeters met hun zoontje Neel.


Solidariteit & sfeer. “Een beeld zegt genoeg. Een hart voor Neel is het schoonste Herenthoutse initiatief ooit in onze parochiezaal. Alle petjes af voor alle vrijwilligers en alle aanwezigen”, aldus Stefan Laenen op Facebook.

Geen opmerkingen: