zaterdag 9 mei 2015

Grimmige trailer voor vijfde deel Amoras

Op 20 mei verschijnt het vijfde en voorlaatste deel in de stripreeks Amoras van Charel Cambré en Marc Legendre. De bijhorende trailer is volgens YouTube te gewelddadig om als reclame te worden ingezet.

In mei 2013 verscheen het eerste deel van Amoras, de eigentijdse spin-off van Suske en Wiske, het geesteskind van wijlen Willy Vandersteen. Op 20 mei aanstaande verschijnt al de vijfde aflevering in de reeks. Die draagt de titel ‘Wiske’. Daarmee is het einde in zicht want bij voorbaat stond vast dat de saga slechts zes delen zou tellen.
In ‘Wiske’ zetten professor Barabas en tante Sidonia alles op alles om Suske en Wiske terug te halen, maar op Amoras barst een ware apocalyps los. Terwijl het lijkt alsof Krimson steeds dieper in de waanzin wegzakt, gaat Achiel de strijd met de vuurspuwende berg aan. Lambik moet proberen uit handen van dolgedraaide kannibalen te blijven. Een radeloos Suske is op zoek naar Jérusalem. Wiske wil Suske, maar weet niet waar ze hem moet zoeken. Tot ze vreselijk nieuws krijgt. Maar is de boodschapper betrouwbaar? Misschien is het beter dat ze het antwoord niet weet.
Bij dit vijfde deel hoort een trailer die al even grimmig van sfeer is. YouTube oordeelt zelfs dat de beelden te gewelddadig zijn om de trailer als advertentie uit te spelen voorafgaand aan andere filmpjes. De trailer mag wel als zelfstandige video op de onlinevideodienst staan.
In november verschijnt het zesde en laatste deel van Amoras. Dat zal ‘Barabas’ heten. Daarna is het definitief gedaan met de spin-off. Uitgeverij WPG laat weten dat na afloop een album verschijnt met daarin een bundeling van de zes afleveringen. Er komt ook een making of-album met meer achtergrondinformatie en extra’s zoals coverschetsen en geschrapte scènes. Ook de vraag of het eiland Amoras echt bestaat, krijgt dan een antwoord. (Bron: deredactie.be)Geen opmerkingen: