zaterdag 9 mei 2015

48e Fototentoonstelling

Na een jaar intense clubwerking toont Fotoclub Toreke dit weekend zijn foto’s aan een breed publiek. Gisteren vond in een goedgevuld GOC de vooropening plaats.

“Het doet ons plezier dat verscheidene jongere nieuwe leden de club vervoegd hebben”, zei voorzitter Don Dieltjens. “Daar zullen naast de wekelijkse vergaderingen, ook de maandelijkse workshops wel iets mee te maken hebben. Tijdens deze workshops trachten wij geïnteresseerde leden wegwijs te maken in onze hobby en dit vooral door praktische oefeningen. De wekelijkse vergaderingen zijn ook druk bezet en voorzien van interessante activiteiten. Of het het nu onze forums, de clubwerking of de gastfotografen en -docenten zijn, altijd staat er wel iets op de agenda.”
Fotoclub Toreke registreert ook wat er in onze gemeente gebeurt en leeft. “Regelmatig verlenen wij onze medewerking aan allerhande organisaties en festiviteiten, nu ook aan Levensloop van de Stichting tegen Kanker. De fotoclub ondersteunt de actie door heel dit gebeuren op beeldmateriaal vast te leggen”, beloofde Dieltjens.
Aan het einde van zijn welkomstwoord overhandigde Don Dieltjens een cheque van 330 euro aan voorzitter Pascal Sermeus van Levensloop. “Dankzij de inzet van onze leden kunnen wij een financiële bijdrage leveren aan Levensloop, in de hoop dat dit kan bijdragen aan kankerbestrijding.” In zijn dankwoordje overliep Sermeus de drie doelstellingen die Levensloop voor ogen had bij de start: 30 vechters verzamelen en evenveel teams én een totaalbedrag van 30.000 euro bij elkaar brengen. “Ondertussen zitten we aan 36 vechters en 33 teams”, wist hij. “En die 30.000 euro gaan we ook zeker halen, want door jullie bijdrage zitten we nu al boven de 18.000 euro.”

LAUREATEN CLUBWEDSTRIJDEN 2014-2015
Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) en schepen van cultuur Patrick Heremans (GBL) mochten de leden met de beste resultaten in de clubwedstrijden van het voorbije werkjaar in de bloemetjes zetten. Grote slokop was Stan Winkeler, die de categorieën zwart-witfoto’s en kleurenfoto’s op zijn naam schreef. Dis Van Tendelo was de beste in de categorie digi-beelden. Winkeler tekende ook voor de knapste digitale projectie: twee dagen de sfeer van het Venetiaans carnaval, maar dan in Verdun aan de oever van de Maas in Frankrijk.

De 48e Fototentoonstelling van Fotoclub Toreke is zaterdag 9 mei vrij toegankelijk vanaf 14 uur. Morgen zondag 10 mei is de expositie doorlopend open tussen 10 en 20 uur. Er zijn digitale projecties om 11, 15, 17 en 19 uur.


Het jaarlijkse Carnaval Vénitien in Verdun, door de lens van Stan Winkeler.

Geen opmerkingen: