woensdag 6 mei 2015

U was weer fantastisch!

Het voorbije (verlengde) weekend werd in Herenthout een slot gebreid aan de Week van de Amateurkunsten. En het moet gezegd: u was weer fantastisch!

Zo was de Sint-Gummaruskerk op donderdag 30 april het decor voor Torekes’Cool. Huirtuitse jonge helden kwamen er ongedwongen en zonder podiumvrees musiceren. Wij werden vooral gecharmeerd door de gasten van The Shades. Niels en Kevin Torfs en Roel De Winter speelden een strakke set en staken daarbij de invloeden van hun muzikale helden - Jack White, The Black Keys, Wolfmother en Arctic Monkeys - niet onder stoelen of banken. Binnenkort spelen zij ten dans op Clamotte Rock. Allen daarheen!
Op vrijdag 1 mei stond het feest van de amateurkunsten in het teken van de start van de Mariamaand. Maar liefst 120 enthousiastelingen namen deel aan een muzikale fietstocht langs de grot op Oosterhoven, Kapellekensboom, de kapel van het kasteel van Herlaer en de kapel van de Uilenberg, met haltes op de vier locaties en afwisselend een optreden van het Sint-Lutgardiskoor en Koninklijke Fanfare Sint-Pieter. Twee van de kapellen werden versierd door de beeldende kunstenaars van Jeugdatelier Matsijs, KK Toreke – Beeldende Kunsten, OKRA Schilders, Atelier Matsijs en Suzy Wagemans.
Voor het muzikale gedeelte hadden Aline Lermytte en Patrick Milbou een repertoire bij elkaar gezocht dat enerzijds paste bij het Mariagebeuren en anderzijds verband hield met de natuur. Rode draad gedurende deze zeer geslaagde dag was het 22 strofen tellende ‘Te Lourd’ op de Bergen’, geschreven op een eeuwenoude melodie uit de Pyreneeën. Het Ave-ave-ave-Maria werd op de vier stopplaatsen door alle deelnemende fietsers uit volle borst meegezongen en enkel verstoord door een overenthousiaste merel en enkele mannen met baarden op de moto.Setlist The Shades >>> 1. Thinkin’ // 2. Where Nobody Knows // 3. Closed Doors // 4. For Joanne // 5. Death Leaves // 6. Fragile Beast // 7. Bloop Hands // 8. Death by Diamonds and Pearls // 9. You Want It All // 10 Go to Heaven

Geen opmerkingen: