zaterdag 27 juni 2015

Laatste rechte lijn voor Levensloop

Nog slechts 7 uur en 12 minuten en op ’t Kapelleke wordt de aftrap gegeven van wat een spetterend, feestelijk Levensloopweekend moet worden! De teller die het ingezamelde geld registreert, staat ondertussen al een flink stuk voorbij de 60.000 euro.

Hoe ziet een en ander er straks uit? Voorzitter Pascal Sermeus: “Tijdens de openingsceremonie op zaterdag geeft meter Ellen Van Loy om 17 uur het startschot van ons evenement. Ook Belle Perez zal aanwezig zijn om de deelnemende vechters een hart onder de riem te steken. Om 23 uur vanavond is er de kaarsenceremonie, een moment waarop we mensen herinneren, steunen én vieren. Hiervoor werden reeds meer dan 1.200 kaarsenzakjes aan de man gebracht. Tijdens de slotceremonie op zondag bedanken we iedereen en in het bijzonder de deelnemers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.”

EREGASTEN
Met z’n 70 zijn ze ondertussen, de Vechters. Alle ingeschreven Vechters worden straks tussen 15.30 en 16.45 uur verwacht in de VIP-lounge. “Zij zijn op 27 en 28 juni onze eregasten en lopen met de openingsceremonie een ereronde”, zegt Sermeus. “We zullen hen écht verwennen want Levensloop Herenthout moet vooral een feest worden!”. Vechters kunnen tijdens de tweedaagse daarom deelnemen aan zogenaamde verwenactiviteiten. Op het programma staan onder meer sessies gelaatsverzorging, handmassage, nagelverzorging, voetmassage en ontspanningsmassage.

OPTREDENS
Terwijl de teams aan hun 24 uur durende wandel- en loopestafette bezig zijn, worden allerlei optredens en activiteiten voorzien. Dansgroepen zetten hun beste beentjes voor, muziekgroepen zorgen voor sfeer. Zo zijn er op en naast het podium optredens van o.a. Kon. Fanfare Sint-Pieter, Sudden Lee, Fanfaar Fatale, Vantenaar, Nootoplossing, Whiskey, Tadaam, de Herenthoutse muziekschool, Steps, Muses In Motion ...
Ook de deelnemende teams organiseren op het middenplein verschillende activiteiten. Spel en sport zorgen voor beweging. Voor de kleinsten is er randanimatie in het Kinderdorp, met o.a. springkastelen, schminkstands, gezelschapsspelen, ... Bar- en eettentjes voorzien drank, soep, broodjes of andere lekkernijen. Op zondagmorgen kan je tussen 7 en 10 uur genieten van een lekker ontbijtbuffet met pistolets, croissants, fruitsap, beleg ... Tot 15 uur kan je de rommelmarkt bezoeken of zelfs meedoen als standhouder.
DJ Mark With a K (Tommorowland, Highstreet) veilde twee persoonlijke spullen uit een videoclip. Op zondag omstreeks 14.30 uur zal hij ze op het hoofdpodium overhandigen aan de hoogste bieder. Daarnaast zal er nog een signeersessie plaatsvinden met de platendraaier. Op dat eigenste moment vindt ook de overhandiging van een aantal cheques plaats, o.a. die van de opbrengsten van de ‘Dag van de Burger’ en de Pindop-reünie én eentje van OKRA.
“Het loont echt de moeite om dit weekend naar ’t Kapelleke af te zakken”, herhaalt schepen Tine Witvrouwen (GBL). “De organisatie is er (bijna) klaar voor. Hopelijk u ook?!?”Geen opmerkingen: