zaterdag 27 juni 2015

Saaie les aanzet tot kleuterboek

Met Pieke en Free hebben Saartje Gommers en Lore Gebruers twee vriendinnetjes bedacht die kleuters aan de hand nemen in spannende verhaaltjes. Het eerste boekje ‘Een verrassing voor Pieke en Free’ is nu uit.

Pieke en Free zijn de twee beste vriendinnetjes. Op een warme zomerdag in de vakantie stoten ze op een grote doos. Curieuzeneuzen als ze zijn, willen ze weten wat erin steekt. Ze bedenken allerlei dingen om toch maar te ontdekken wat erin zit. Als mama de doos voor hen open doet, is het een grote verrassing waar ze enorm blij mee zijn!
Dat is in enkele zinnen het verhaaltje van Een verrassing voor Pieke en Free, het allereerste kinderboekje met teksten van Saartje Gommers (25) uit Herenthout en tekeningen van Lore Gebruers (24) uit Noorderwijk. Nochtans lag het boekje eerst vijf jaar stof te vergaren in een schuif vooraleer ze de stap naar een echte uitgave waagden.
Het boekje is ontstaan tijdens hun studie Kleuteronderwijs aan de hogeschool Thomas More in Vorselaar. Letterlijk. “We hadden een keer een vreselijk saaie les, waarin ik uit verveling een verhaaltje begon te schrijven. Lore maakte er prompt tekeningetjes bij. Voor we het wisten, hadden we de aanzet tot ons eerste kleuterboekje”, lacht Saartje.

‘Een verrassing voor Pieke en Free’ (ISBN: 9789402217247) van Saartje Gommers en Lore Gebruers telt 32 pagina’s en kost 13,45 euro (plus verzendingskosten). Het boekje is online te bestellen op Boekscout.nl.


Illustratrice Lore Gebruers en schrijfster Saartje Gommers tonen trots hun boekje. (Foto: Hans Otten)

Geen opmerkingen: