donderdag 18 juni 2015

Levensloop telt af

Samen met meer dan 160 vrijwilligers telt het organisatiecomité van de actie ‘Levensloop Herenthout 2015’ af naar zaterdag 27 juni. Die dag wordt om 17 uur het startschot gegeven van een 24 uur durende estafetteloop. Op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie gaf voorzitter Pascal Sermeus vorige week vrijdag een stand van zaken.

Doel van de actie is om enerzijds fondsen te werven voor initiatiefnemer Stichting tegen Kanker en anderzijds solidair te zijn met de vechters en hun zorgdragers. En wat blijkt? We doen het als eerste dorp dat een Levensloop organiseert helemaal niet slecht. “Met enige trots kunnen we zeggen dat er 37 teams zijn ingeschreven, samen goed voor 1.080 teamleden. Toppers zijn De Positivo’s en De Sterretjes, twee teams die echt boomen”, aldus een glunderende Pascal Sermeus. “Alle 37 teams brachten tot nu toe (d.i. de stand op vrijdag 12 juni, n.v.d.r.) bijna 39.000 euro bij elkaar. We willen het weekend van het evenement graag starten met een bedrag van 40.000 euro en van 50.000 euro ons nieuw doel maken!”
Maar het meest van al is Sermeus blij met het aantal deelnemende vechters. Met z’n 61 zijn ze ondertussen. “Zij zijn op 27 en 28 juni onze eregasten. We zullen hen écht verwennen want Levensloop Herenthout moet vooral een feest worden!” Vechters kunnen tijdens de tweedaagse daarom deelnemen aan zogenaamde verwenactiviteiten. Op het programma staan onder meer sessies gelaatsverzorging, handmassage, nagelverzorging, voetmassage en ontspanningsmassage.

SLEUTELMOMENTEN
Levensloop Herenthout kent drie sleutelmomenten. “Er is de openingsceremonie op zaterdag 27 juni (met een verrassingsgaste) en de ereronde van de deelnemende vechters, het echte startschot van het evenement. Om 23 uur is er de kaarsenceremonie, waar we mensen herinneren, steunen én vieren. Hiervoor werden reeds 1.000 kaarsenzakjes aan de man gebracht. Tijdens de slotceremonie op zondag 28 juni om 16.30 uur bedanken we iedereen en in het bijzonder de deelnemers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.”
Tussendoor worden allerlei optredens en activiteiten voorzien. “Dansgroepen zetten hun beste beentjes voor, muziekgroepen zorgen voor sfeer, spel en sport zorgen voor beweging. Voor de kleinsten is er randanimatie in het Kinderdorp, met o.a. springkastelen, schminkstands, gezelschapsspelen, ... Bar- en eettentjes voorzien drank, soep, broodjes of andere lekkernijen.”

ÉÉN MISSIE, VIER DOELSTELLINGEN
Maar er is meer. In de tent van Stichting tegen Kanker kom je meer te weten over de initiatiefnemer van het evenement. Evelyn De Mey, regiocoördinator voor de provincie Antwerpen, lichtte op de persconferentie een en ander toe. “Onze missie is simpel. We willen een maximale vooruitgang mogelijk maken in de strijd tegen kanker. Om dit te bereiken hebben we vier doelstellingen voor ogen: financiële steun aan het wetenschappelijk kankeronderzoek, sociale hulp en steun aan patiënten en hun naasten, bijdragen tot preventie en opsporingsprogramma’s en het mobiliseren van alle beschikbare middelen (menselijke, politieke, financiële, ...) ten voordele van de strijd tegen kanker.” De Mey kon alvast met trots aankondigen dat de stichting sinds kort een schoonheidsconsulente heeft geïnstalleerd in het AZ Herentals. Tot slot zijn er o.a. lezingen door tabaksdeskundige Danielle Joris en professor Johan Swinnen én kan je je gelaat laten screenen met een UV-scanner.

METER
De Herenthoutse veldritkampioene Ellen Van Loy werd aangezocht als meter van Levensloop Herenthout en zei meteen ja. Ellen is de nummer 2 van België maar wil graag nummer 1 worden. “Zeg nooit nooit, hoewel de concurrentie wordt steeds groter. Mijn start is mijn grootste wapen en dat geldt ook voor jullie vechters: jullie voeren dagelijks jullie strijd!” Van Loy heeft naar verluidt beloofd om op zondag 28 juni de Belgische kampioenentrui mee naar Herenthout te brengen.

ONDERTUSSEN OP HET PODIUM EN HET MIDDENPLEIN
Terwijl de teams aan hun 24 uur durende wandel- en loopestafette bezig zijn, zijn er op en naast het podium optredens van o.a. Kon. Fanfare Sint-Pieter, Sudden Lee, Fanfaar Fatale, Vantenaar, Nootoplossing, Whiskey, Tadaam, de Herenthoutse muziekschool, Steps, Muses In Motion ... De deelnemende teams organiseren op het middenplein verschillende activiteiten.
Op zondagmorgen kan je tussen 7 en 10 uur genieten van een lekker ontbijtbuffet met pistolets, croissants, fruitsap, beleg ... Tot 15 uur kan je de rommelmarkt bezoeken of zelfs meedoen als standhouder.

WIST-JE-DATJES
• Het eerste team dat werd ingeschreven komt uit ... Antwerpen.
• Het team Nivanhuirtuit (Noorderwijk) organiseerde samen met de organisatoren van de Grote Prijs Plassendonk-Hezewijk een inzamelingsactie die 500 euro opbracht!
• De drie vooropgestelde doelen (30 teams, 30 vechters, 30.000 euro) werden 26 dagen vóór het Levensloop-weekend reeds behaald!
• Inschrijven kan ook nog ter plaatse. Deelnemen kost je 5 euro.Geen opmerkingen: