woensdag 24 juni 2015

VTI Zandhoven stapt vijfduizend euro bij elkaar voor G-judoclub Mori-No-Otoko

Vijfduizend euro: zoveel centen stapten de leerlingen van VTI Zandhoven bij elkaar. De geëngageerde school schonk het bedrag aan G-judoclub Mori-No-Otoko, waar men van een sportkamp droomt.

G-judoclub Mori-No-Otoko uit Herenthout traint wekelijks judoka’s met een beperking. “We dromen al lang om met onze bende nog eens op sportkamp te trekken. Dankzij deze geweldige attentie wordt onze droom realiteit. Het zijn geweldige gasten, die leerlingen van VTI Zandhoven”, klinkt het.
Een delegatie leerkrachten onder leiding van directeur Jan Peeters kwam de cheque overhandigen. “Elk schooljaar houden we een voettocht waarbij de leerlingen zich laten sponsoren”, zegt directeur Peeters deze week in de kranten van Mediahuis. “Het is traditie dat we de opbrengst aan een goed doel schenken en deze keer kwamen we bij deze fantastische G-judoclub terecht. De club kampt met hoge kosten, maar vraagt wel weinig lidgeld. Daarbovenop krijgen de judoka’s een kimono. Voor zulke prachtige vrijwilligers wandelen wij graag tien kilometer. Nog nooit in de geschiedenis van dertig jaar sponsortocht lag het bij elkaar gestapte bedrag zo hoog. Al onze 650 leerlingen waren enorm gemotiveerd om te stappen, ondanks de regen en de wind.”


Gejuich op de tatami! De judoka’s van Mori-No-Otoko ontvingen een cheque van 5.000 euro. Hartelijk dank aan alle wandelaars, lopers en sponsors. (Foto: Leo Voorspoels)

Wil je meer weten over de club? Neem contact op met Julien Michielsen: 014-500052 of 0474-960698.

Geen opmerkingen: