zaterdag 25 juli 2015

Bomvol marktplein op 21 juli

De 21 juliviering lokte afgelopen dinsdag heel wat volk naar een verkeersvrij marktplein. De deelnemende horecazaken zorgden voor het grootste terras van Herenthout, de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter (***) en Discobal National (***) voor de muzikale noot.

De fanfare speelde een set die voornamelijk gestoeld was op die van de twee palmenconcerten eind maart. Nieuw voor ons was dat Wim Vermunicht het dirigeerstokje hanteerde ...
Stefan Laenen, voor de gelegenheid uitgedost in de nationale driekleur, grasduinde tijdens zijn dj-set in meer dan 50 jaar Belgische popmuziek. Eén nummer had evenwel geen Belgische connectie. Het correcte antwoord op de prijsvraag was ‘Non, Non, Rien n’a Changé’ van Les Poppys. Een antwoord dat voor interpretatie vatbaar is, want The Radio’s brachten ooit een cover uit van het nummer. Enfin, 47 deelnemers hadden het bij het rechte eind. De andere formulieren vermeldden vooral ‘De Vogeltjesdans’ (Belgische arrangeur/producer) en ‘Gloria’ (niet Umberto Tozzi, maar Jo Vally).
Tussendoor hield burgemeester Roger Gabriëls (GBL) zijn traditionele 21 julitoespraak. En onze burgemeester had blijkbaar goed geluisterd naar de 21 julitoespraak van de koning. “We mogen het immers niet ontkennen: er is meer onverdraagzaamheid in onze maatschappij, minder respect voor mekaar. Ongetwijfeld spelen de sociale media hierbij een rol, maar uiteindelijk zijn wij het, als gebruikers van deze moderne media, die kunnen aantonen hoe ermee om te gaan. Laat ons daar vanuit ons kleine, mooie Herenthout een voorbeeld proberen te stellen.”

Setlist Kon. Fanfare St.-Pieter >>> 1. The Middy // 2. Songs They Took To War // 3. Life On Mars // 4. Skyfall // 5. We Are the World // 6. Venus // 7. Circusdom // 8. Champagne Galop // 9. Transit of Venus // 10. Escape to Victory /// De Vlaamse Leeuw // Brabançonne


Raf Mans werd de uiteindelijk winnaar van de bierkorf, aangeboden door de Cultuurraad.

Geen opmerkingen: