zaterdag 25 juli 2015

Chirokermis 2015

“Chirokermis 2015 was wederom een groot succes: schitterend weer, topprogramma, veel bezoekers en een vlekkeloze organisatie. Een uitermate geslaagd weekend, zeg maar!” Aan het woord: Sander Ooms van het Oudercomité Chiro Herenthout.

Op de mosseldriedaagse verzetten de vele Chiro-sympathisanten en mosselliefhebbers de gigantische hoeveelheid van 900 kilo mosselen. “Het waren er goei”, was achteraf een veel gehoorde uitspraak ...
Vrijdag was er een welgesmaakte quiz, met maar liefst 55 deelnemende ploegen! Buiten enkele technische mankementjes, verliep alles gesmeerd en was het een leuke avond. “Plezante quiz, zoals op het aangekondigde programma stond”, aldus Ooms. De quiz werd uiteindelijk gewonnen door VOLKAM, met een score van 173 punten op een totaal van 201, voor de X-Tremisten (162), Forever Endeavour (160), Rataplan (159) en Aquarius (158).
Zaterdag konden we na enkele jaren fietszoektocht, terug het oerdegelijke Spel Zonder Grenzen verwelkomen. Inschrijvingen waren heel snel volzet, acht ploegen streden voor de grenzeloze eer van de overwinning. Winnaar werd Jeugdhuis ’t Verschil. De Keratos Bulls (Aspi’s) eindigden tweede, hun vrouwelijke tegenhangers ASPI Sint-Pieter derde. Toppers waren ongetwijfeld de schans en het modderbad. “Volgend jaar komt het zeker terug”, belooft Sander Ooms. “Hopelijk met twaalf strijdende teams dan. Een enorm dikke pluim voor de organisatoren van SZG!”
Liefst twintig ploegen tekenden zondagmiddag present voor een fantastisch geslaagd volleybaltornooi. “De competitie was ongezien spannend, het niveau van de ploegen was van gelijke kracht.” Plan B was een verdiende winnaar, de tweede plaats was voor Zadroesjba, Clamotte Rock derde en op de vierde plaats eindigden de Fossielen (Oud-leiding Chiro).
Natuurlijk was er ook muziek op Chirokermis. Op zaterdag zette Buscemi de tent in vuur en vlam. “Mooi gevulde tent, leuke sfeer!” Toch vonden sommigen dat Dirk Swartenbroekx en zijn kompaan van Squadra Bossa iets te veel de commerciële toer opgingen.
Covergroep Creep lokte op zondagavond een volle tent en sloot Chirokermis 2015 gepast af door er een flinke lap op te geven. Het beproefde recept van medleys (Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Muse, The Police, U2, Queen en Kings Of Leon) te koppelen aan volledige songs, bleek ook nu weer succesvol. Ook de mash-up van Michael Jackson en Bruno Mars werd vlotjes mee gezongen. Maar de absolute prijsbeesten waren het Radiohead-nummer waaraan de groep haar naam ontleende en het als bisnummer opgespaarde ‘Child In Time’.
Sander Ooms kijkt nu al uit naar de editie van volgend jaar, maar wil eerst nog een paar bedankwoordjes placeren. “Een heel dikke proficiat aan de volledige organisatie: alle leiders en leidsters, aspiranten, oud-leiding, oudercomité en vele enthousiaste vrijwilligers om dit weeral mogelijk te maken. Merci!”, besluit een lyrische Sander Ooms.

Setlist Creep (beknopt) >>> She Sells Sanctuary // Basket Case // Self Esteem // Smells Like Teen Spirit // Living On A Prayer // Creep // Child In TimeGeen opmerkingen: