dinsdag 21 juli 2015

Borsbeek wint speelplein

De winnaar van de grote inzamelactie ‘Win een speelplein voor je dorp’ is gekend! Borsbeek kan binnenkort genieten van een milieuvriendelijke speeltuin.

Ook in Herenthout zijn heel wat batterijen ingezameld. “We behaalden een mooie zevende plaats op 47 deelnemende Antwerpse gemeenten. In totaal brachten de Herenthoutenaren per inwoner 77,86 gram batterijen naar een BEBAT-inzamelpunt, goed voor 3,39 stuks per Herenthoutenaar!” Alle deelnemende Antwerpse gemeentes samen zamelden 39.346 kg in.

SPW, PISTOLETS & GRABBELPAS
Ondertussen draait de Speelpleinwerking 2015 op volle toeren. De eerste twee weken stond de teller op zo’n 140 deelnemende kinderen per dag. Dat aantal is nu wat teruggelopen, doordat er heel wat kinderen met hun ouders op vakantie naar het buitenland zijn getrokken.
Dit jaar kwam de stuurgroep weer maar eens uit de hoek met een straffe promo-actie voor de Speelpleinwerking, de SPW-pistolet! “Deze werden in beperkte oplagen verkocht bij onze warme bakkers tijdens de zondagen in juni. Een dikke vette dankjewel aan bakkerijen Eykens, Boudiny, Prims en Wim Horemans om ook dit jaar met veel enthousiasme mee te stappen in ons geweldige SPW-verhaal”, aldus Ellen Paepen. De bedenker van het meest originele SPW-pistoletrecept maakt kans op een fantastische prijs. In de laatste week SPW worden alle ingezonden recepten aan een heuse Master Chef-test onderworpen.
Tijdens de grote vakantie is verveling voor de Huirtuitse kids trouwens niet aan de orde. Na de Speelpleinwerking in juli, staan er in de maand augustus een aantal Grabbelpasactiviteiten op de rol. Hieronder alvast een kort overzichtje ...

* Zoem zoem hotel (i.s.m. de Minaraad): Woensdag 5 augustus (13u00-15u00)
* Het Loze vissertje (i.s.m. de Sportdienst en Visclub Moed en Volharding): Dinsdag 11 augustus (13u00-17u00)
* Loei Dolle Pret (i.s.m. Loei Dolle Pret): Donderdag 13 augustus (13u00-16u00)
* De topsporter (i.s.m. de Sportdienst en Kids & co): Woensdag 19 & vrijdag 21 augustus (13u30-16u00)
* Djembé (i.s.m. de bib en Hakuna Matata): Dinsdag 25 augustus (13u00-15u00)
* X-peditie kamp: Donderdag 27 augustus (13u00-16u00)


Meer foto’s van de Speelpleinwerking vind je terug op de Facebook-pagina van Jeugddienst Herenthout.

Geen opmerkingen: