dinsdag 21 juli 2015

Nationale feestdag

In zijn 21 julitoespraak brak koning Filip gisteren een lans voor “waarachtige, diepgaande relaties”. Onze vorst waarschuwde voor de oppervlakkigheid die ons leven dreigt te overheersen door de alomtegenwoordigheid van het internet en de sociale media.

Straks viert ook Herenthout 21 juli. Net als andere jaren wordt de Markt verkeersvrij gemaakt vanaf 14 uur. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein word je een hele avond op muziek getrakteerd.
Vanaf 19.30 uur speelt fanfare Sint-Pieter ten dans. Na de toespraak van burgemeester Roger Gabriëls (GBL) neemt Discobal National het podium over. Deze Herenthoutse discobar maakte faam als Discobal Marginal, maar komt er net als vorig jaar een ferme tricolore lap op geven. Ambiance met énkel het allerbeste uit de Belgische muziekgeschiedenis!
De dj-set van Discobal National gaat opnieuw gepaard met een wedstrijd. Wie de vreemde eend in de bijt kan vinden, maakt kans op een fijne selectie Belgische biertjes!Geen opmerkingen: