dinsdag 18 augustus 2015

Nicole & Hugo @ Parkfeesten 2015

In de stripreeks Amoras wordt er met de teletijdmachine van professor Barabas heen en weer geflits dat het een lieve lust is. Ook ik neem jullie graag mee naar het verleden, naar augustus 2007 om precies te zijn. “De Parkfeesten en mooi weer: het lijkt wel een slecht huwelijk”, schreven wij hier na een uitgeregende editie. En afgelopen zaterdag was het - net zoals zo vaak op Amoras - ook weer van dattum.

Parkfeesten 2015 had nochtans alles in huis om een speciale editie te worden. Het gezellige familiefestival viel dit jaar immers samen met Moederdag. De organisatie had voor alle moeders dan ook een welverdiende roos in de aanbieding.
Om de weergoden in snelheid te pakken, had men een grote tent opgetrokken in het midden van het park. l’Adele mocht openen. Deze coverband met Laura van Idool serveerde nummers van de Britse zangeres Adele. Achter de drums herkenden we Herenthoutenaar Matthias Fransen.
De Zingende Schoenmaker zorgde voor feest in het park. Deze ambiancemaker uit Berlaar werd op algemeen verzoek al voor de tweede keer uitgenodigd.
Jong en oud ging onder moeders paraplu uit de bol voor Nicole & Hugo, die aan hun afscheidstournee bezig zijn. Straks breidt het goedlachse duo nog een theatertournee aan dat afscheid en daarna is het onherroepelijk gedaan. Of toch niet? Nicole liet onlangs in een radio-interview verstaan dat zij eigenlijk best nog wil doorgaan ...
Farce Fatale speelde de finale. Gewapend met gitaar, banjo, mandoline, accordeon en percussie grasduinde de band uit Westerlo uit een koffer vol meezingers, van country, bluegrass en americana over folksongs en traditionals tot rock-’n-roll. Enkele uitschieters? ‘Will the Circle Be Unbroken’, ‘Sultans Of Swing’ en ‘Johnny B. Good’!
Afsluiter was opnieuw een heerlijk vuurwerk. Tussen de regenbuien en de optredens door ging de randanimatie - pretcamionette, springkasteel, ...) gewoon door. “We are Huirtuit, tenslotte!”, postte Stijn Schroven op de Facebookpagina van Loket Vrije Tijd.
(Foto’s: Farce Fatale)


Ook op Amoras durft het al eens te regenen ...

Geen opmerkingen: