donderdag 29 oktober 2015

Vooroorlogse voetbaluitslag: Herenthout 6 - Broechem 5

Herenthout en Broechem lieten afgelopen zondag een vooroorlogse voetbaluitslag optekenen. Onze jongens haalden het met 6-5 na een spectaculaire match waar écht alles inzat: elf doelpunten, vijf strafschoppen, vier rode kaarten en 9 gele kaarten.

Trainer Nico Janssens draait al lang mee in het voetbal, maar dit had hij nog nooit meegemaakt. “Aan de rust stonden we 5-1 voor en dat was terecht, gezien onze fantastische eerste helft”, zegt hij in Het Nieuwsblad van woensdag. “Maar zo goed als we in die eerste 45 minuten waren, zo slecht waren we in de tweede helft. Er werd geen druk naar voor gezet. We kregen vier strafschoppen tegen en Broechem kwam ei zo na langszij. Gelukkig gebeurde dat niet, want een gelijkspel had zeker aangevoeld als een nederlaag.”

MAGISTRALE VRIJE TRAP
Herenthout trok uiteindelijk aan het langste eind, o.m. dankzij Yannick Janssens die met een magistrale vrije trap het zesde doelpunt scoorde. “We stonden met twee achter de bal”, herinnert hij zich de fase. “Ik dacht dat mijn ploegmaat zou trappen, maar hij zei me dat ik in de linkerhoek moest mikken.”
Janssens deed wat hem gevraagd werd en de bal ging via de paal enig mooi binnen. De ontlading was enorm, want in die rampzalige tweede helft leek alles fout te zullen lopen. En dat hadden de jongens van trainer Nico Janssens volledig aan zichzelf te danken. “Elke strafschop was een correcte beslissing en ook elke kaart viel te rechtvaardigen. We moeten dus geen verwijtende vinger naar de ref uitsteken”, steekt Janssens de hand in eigen boezem.
Het is trouwens opvallend dat KFC al enkele weken een prima eerste helft speelt, maar daarna volledig wegzakt. “Nu stonden we aan de rust terecht 5-1 voor. Misschien dachten we dat de buit al binnen was en trad er een soort gelatenheid op? Maar die werd ons bijna fataal. Waren we zondag alsnog de boot ingegaan, dan waren we wellicht door de grond gezakt van schaamte”, aldus nog een eerlijke Yannick Janssens ...

EINDRONDE
Herenthout is na vier zeges op rij ondertussen opgeklommen naar een knappe tweede stek in het klassement en komt zelfs nog in aanmerking voor de eerste periodetitel. “Maar dan moet wel alles meezitten”, beseft trainer Nico Janssens in Het Laatste Nieuws van donderdag. “Er wacht ons een heel lastige verplaatsing naar het nummer drie in de stand, FC Ekeren. Zoersel moet ook punten laten liggen en dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren.”
Janssens rekent daarom niet echt op de periodetitel. Dankzij de goede resultaten van de laatste weken, ligt KFC wel perfect op schema om straks de eindronde te halen. “Of dat haalbaar is, zal de komende weken blijken, want we krijgen binnenkort de volledige top vijf voorgeschoteld. Maar het zal wel beter moeten dan afgelopen weekend tegen Broechem”, aldus nog Janssens.

Lees hier het verslag van één van de meest spectaculaire wedstrijden die onze rood-groenen de voorbije jaren hebben gespeeld ...

Geen opmerkingen: