donderdag 19 november 2015

Afterschool Party

Nog meer dan anders tellen de Herenthoutse leerlingen het einde van deze schoolweek af. Morgen organiseert de Herenthoutse Jeugdraad immers een Afterschool Party.

“We lieten ons inspireren door de gekende afterworkparties”, geeft voorzitster Magali Hoefkens grif toe. “Maar de datum werd geenszins vrijblijvend gekozen. Op 20 november vieren we immers ook de dag van de rechten van het kind. De perfecte dag om het recht van vrije meningsuiting en inspraak ter harte te nemen. Ludieke bevragingsmethodieken worden moeiteloos gecombineerd met knotsgekke ambiance.”
Voor die ambiance zorgt het mysterieuze dj-collectief Discosaurus, dat meteen na schooltijd het feestje op gang trekt. Niemand hoeft naar huis om te eten, want kookmoe Maria zorgt voor snacks. Bezorgde ouders mogen trouwens op beide oren slapen: het feestje morgen is een alcoholvrij evenement. Ook teleurgestelde ouders mogen op beide oren slapen: voor hen is er een bodega waar zij een steviger glas kunnen drinken.
Met het evenement mikt de Jeugdraad vooral op kinderen van het eerste tot en met het zesde studiejaar. “De doelgroep zes- tot twaalfjarigen is voor ons als Jeugdraad niet zo makkelijk te bereiken”, weet Nina Verstappen. Via onze Afterschool Party hopen we hun stem ook eens te horen.”
Over stemmen gesproken: naast fuiven mag het jong geweld ook een stem uitbrengen. Wannes Op de Beeck ligt een en ander toe: “We reiken elk jaar een gouden Jeugdduim uit. Deze trofee gaat naar personen of verenigingen die zich opmerkelijk inzetten voor onze lokale jeugd. Wie anders dan de jongeren zelf is er beter aangewezen om kandidaten te nomineren?” (Bron: Het Nieuwsblad)

De eerste editie van Afterschool Party op vrijdag 20 november start om 15.30 uur in de gemeentelijke feestzaal op de Bouwelse Steenweg. De inkom is volledig gratis. Om 18 uur bollen de laatste beats uit.


Foto: Joren De Weerdt

Geen opmerkingen: