maandag 7 december 2015

Vet!

Op 17 oktober vond de jaarlijkse actie rond frituurolie en frituurvet plaats op het containerpark. Bracht je die dag jouw gebruikte frituurolie of frituurvet naar het containerpark, dan kon je meedoen met een wedstrijd.

In totaal namen 1.621 mensen deel aan de acties op de verschillende containerparken van IOK. In Herenthout namen 59 mensen deel. Uit deze deelnemers trok IOK een winnaar, die een spiksplinternieuwe friteuse kreeg. De heer Vervoort uit de Liefkenshoek was de gelukkige.

NUTTIG
Alle gebruikte frituuroliën en frituurvetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kunnen nuttig gerecycleerd en hergebruikt worden. 98 procent van de ingezamelde hoeveelheden wordt verwerkt door de biodieselsector. 2 procent wordt gebruikt voor de productie van detergenten, smeermiddelen, kaarsen of cosmetica.
Jammer genoeg verdwijnen veel van die oliën en vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo brengen ze veel schade toe aan ons milieu: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling ... Breng daarom je gebruikte frituuroliën en frituurvetten dus altijd gratis naar je containerpark!

Geen opmerkingen: