dinsdag 8 december 2015

Neel verliest strijd tegen ziekte

Neel Roofthooft is overleden. De kleine knaap leed aan een zeldzame stofwisselingsziekte. In het voorjaar organiseerden vrienden nog een massaal bezochte benefiet voor de jongen.

De kleine Neel werd net geen anderhalf jaar. Het dappere mannetje verloor vorige week donderdag zijn ongelijke strijd tegen GM1, een uiterst zeldzame stofwisselingsziekte die de hersenen en de organen aantast. “De aandoening treft slechts één op de 240.000 pasgeboren kindjes”, vertelde mama Kim Peeters in het voorjaar.
Neel volgde toen nog een alternatieve, maar behoorlijk kostelijke therapie. Dankzij onder meer osteopathie en lymfedrainage haalde de jongen makkelijker adem.

BENEFIET
Om een steentje bij te dragen bij de aankoop van de dure geneesmiddelen, organiseerden juffen Julie Wouters en Nele Govaerts van De Luchtballon eind mei de benefietdag Hart voor Neel. Talloze vrienden en familie van mama Kim en papa Steven sprongen op de kar. Traiteurs en horecazaken werkten mee. De opkomst was overrompelend. Ruim 2.000 bezoekers daagden op, waardoor alle klaargemaakte gerechten in een mum van tijd waren uitverkocht.
Helaas mocht alle tomeloze inzet niet baten. Neel Roofthooft overleed veel te jong. Ouders en familie zijn te aangeslagen om te reageren, maar danken iedereen voor de massale steun. Morgen woensdag nemen ze in Herenthout afscheid van Neel. (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: