dinsdag 8 december 2015

Voorlopig geen tweede editie van Levensloop

Er komt (voorlopig) geen tweede editie van de actie Levensloop in onze gemeente. Die tweede editie leek nochtans vanzelfsprekend. Zeker nadat veldrijdster Ellen Van Loy en zangeres Belle Perez, die beiden in Herenthout wonen, beloofden hun schouders mee onder het evenement te willen zetten.

De reden voor het afblazen van Levensloop moet volgens RTV gezocht worden in de verhuis van voetbalclub KFC Herenthout naar ’t Kapelleke. Als alles volgens plan verloopt, beginnen daar in januari de graafwerken. KFC zou dan nog vóór de start van het voetbalseizoen 2017-2018 naar de nieuwe accommodatie aan het sportcentrum verhuizen.
De zwartepiet doorspelen naar KFC is echter wat kort door de bocht. Toch reageert Pascal Sermeus teleurgesteld. “Voor Levensloop en de organisatie is dit wel een catastrofe”, zegt hij vandaag voor de camera’s van RTV. “Dergelijke locatie vind je niet in de gemeenschap Herenthout. En zonder deze logistiek beginnen we er niet aan. Dat is veel te zwaar om ermee te starten.”

GEEN TOESTEMMING
Ook het schepencollege houdt de boot af en gaf nog geen toestemming voor een tweede editie van Levensloop, omdat die voor te veel werkdruk zorgt voor de Herenthoutse verenigingen. Een onderbreking zou echter een zware hypotheek kunnen leggen op het voortbestaan van de organisatie. “Het is niet evident om een licentie te krijgen en voort te gaan met de droom en de strijd tegen kanker verder te zetten. En zo’n onderbreking is een groot deel van de problematiek”, beseft Sermeus.
“Maar stoppen we daarom onze ondersteuning naar de Vechters en zorgdragers? Natuurlijk niet!”, klinkt het resoluut.
Wie volgend jaar toch actief wil deelnemen aan Levensloop kan in juni 2016 onder andere terecht in Evergem en Maaseik. En in 2017 is Herenthout hopelijk opnieuw aan de beurt. “De toekomst zal het ons zeggen ...”

Geen opmerkingen: