zondag 13 december 2015

Man gaat stiefvader te lijf met schaar

Zeven jaar zat Bart P. (40) uit Herenthout in de gevangenis. Maar twee dagen na zijn vrijlating stak hij zijn stiefvader verscheidene keren met een schaar in het gezicht. Ook zijn moeder kreeg rake klappen.

Bart P. werd vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Hij wordt verdacht van poging doodslag, opzettelijke slagen en verwondingen, gijzeling, bedreigingen, weerspannigheid en vernielingen.
Na zeven jaar opsluiting mocht de man maandag eindelijk de gevangenis van Hoogstraten verlaten. Maar lang kon P., die opnieuw introk bij zijn moeder en stiefvader in Herenthout, niet genieten van zijn vrijheid.
In de nacht van 8 op 9 december ging hij zwaar over de schreef. Hij stak zijn 64-jarige stiefvader meermaals met een schaar in het aangezicht. Ook zijn 68-jarige moeder kreeg rake klappen en trappen. De vrouw werd door haar zoon opgesloten in een kamer.
Ondanks de verwondingen kon de vader de woning ontvluchtten. Rond 1u ’s nachts sloeg hij alarm bij de buren. Zij verwittigden de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, ging Bart P. ook hen te lijf. Zijn arrestatie verliep niet zonder slag of stoot. “Hij heeft de agenten geslagen en gedroeg zich weerspannig”, zegt Inge Delissen van het parket. “Nadien trapte hij de deur van de combi uit de hengsels.”

Geen opmerkingen: