donderdag 7 januari 2016

Gezocht: verenigingen met handige harry’s en enthousiaste helpers

Onze gemeente zou in het najaar graag een Repair Café en Geefplein organiseren. Om dit te realiseren, is de milieudienst op zoek naar handige harry’s en enthousiaste helpers.

“Vindt jouw vereniging hergebruik belangrijk? Is er binnen jullie organisatie aandacht voor naaien en herstellingswerken, het repareren van elektrische apparaten, computers of fietsen herstellen of meubels oplappen? Of willen jullie hier graag organisatorisch aan mee werken? Laat het ons weten!”, aldus milieuambtenaar Sofie Poelmans.

Wat is een Repair Café?
Een Repair Café is een gratis bijeenkomst is waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen: van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en doet inspiratie op.

Wat is een Geefplein?
Een Geefplein is een soort markt, maar waar je je portemonnee thuis laat. Je brengt spullen die je niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt naar het plein (dingen zoals speelgoed, klederen, kleine meubels, huishoudmateriaal, boeken, enz.). Iemand die jouw spullen wél kan gebruiken, kan ze gratis meenemen. Zie je zelf iets dat je nodig hebt, dan neemt je het mee en bezorg je het een nieuw leven. Solidariteit, delen, en hergebruiken, daar gaat het om. Enige voorwaarde is dat de spullen die je meebrengt, nog bruikbaar en in goede staat moeten zijn.

Wil jouw vereniging graag meewerken aan dit initiatief of heb je vragen? Neem dan zeker contact op met de milieudienst (T 014-50 78 44 of e-post). “Zodra we een overzicht hebben van de geïnteresseerden, roepen we iedereen samen om dit initiatief verder te bespreken en uit te werken. Graag zo snel mogelijk jullie reactie. Alvast bedankt!”

Meer info >>> repaircafe.be.

Geen opmerkingen: