vrijdag 22 januari 2016

Sportlaureaten en -kampioenen 2015

Vorige week vrijdag werden in het gemeentelijk sportcomplex ’t Kapelleke de Herenthoutse sportlaureaten en -kampioenen van 2015 gehuldigd. Het jaarlijkse sportspektakel werd opgeluisterd met optredens van Judoclub Herenthout, Muses in Motion en Ropeskipping & Demogroep van Turnkring Blijf Jong.

Veldrijder Niels Ceulemans mocht de trofee van jeugdsportman in ontvangst nemen. Zijn vrouwelijke tegenhanger Elise Helsen (atletiek). AGD Blijf Jong Herenthout (-16 jaar) werd verkozen tot jeugdsportploeg van het jaar.
Sportman van het jaar werd Nick Cuylaerts (G-judo). Nick behaalde afgelopen zomer een gouden medaille op de Special Olympics Wereldzomerspelen in Los Angeles. Bij de vrouwen werd de titel gedeeld door Ellen Van Loy (veldrijden) en Kaat Vermeulen (atletiek).
Sportploeg van het jaar werd VC Herenthout dames (1e provinciale). De Trofee voor Sportverdienste ging naar Jan De Schutter (volleybal).
De Herenthoutse Sportraad huldigde in totaal 66 provinciale, Belgische en internationale kampioenen. Allemaal ontvingen ze een beker voor hun prestaties van het afgelopen seizoen.


Foto: Martin Lieckens


Foto: Martin Lieckens


Nick Cuylaerts (tweede van links) met zijn gouden medaille ...


Geen opmerkingen: