dinsdag 8 maart 2016

Hoge molens vangen veel (tegen)wind

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft vorige week de eerder toegekende vergunningen voor windmolens op de industriezone Klein Gent vernietigd. Het dossier van het windmolenpark op de grens van Herentals en Herenthout sleept ondertussen al jaren aan.

De spreekwoordelijke processie van Echternach begon in 2008 met de aanvraag door Air Energy voor vijf windmolens rond het op- en afrittencomplex Herentals-Industrie op de E313. In de uiteindelijke versie bleven daar nog maar twee windturbines van over. Die werden in 2012 vergund, waarna de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunningen in een beroepsprocedure door buurtbewoners in 2013 introk.
“Air Energy heeft nadien stiekem opnieuw een bouwvergunning aangevraagd op basis van een verouderd dossier”, klinkt het bij het buurtcomité. “Het kreeg nochtans een bouwvergunning toegekend, waarop wij opnieuw beroep hebben moeten aantekenen. Na bijna twee jaar is er nu eindelijk een uitspraak door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die de eerder toegekende vergunningen opnieuw heeft vernietigd.” (Bron: GVA)

Geen opmerkingen: